Володимир АРТЮХ: «Ми не втручаємося у політику, наше завдання – сприяти забезпеченню життєдіяльності Сумської міської громади в умовах воєнного часу»

WhatsApp Image 2023-10-12 at 10.53.14.jpeg - 111.53 KB

 

На цьому наголосив начальник Сумської обласної військової адміністрації під час зустрічі із заступницею міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Вірою МОТРЕЧКО та керуючою справами виконавчого комітету Юлією ПАВЛИК.

«Ми не втручаємось в політику, у справи правоохоронних органів. Але ми як обласна військова адміністрація не можемо залишатися осторонь, в той час, коли найбільша громада Сумської області – обласний центр, залишається без очільника міської ради. А попереду – початок опалювального сезону, реалізуються проєкти з відновлення, триває будівництво захисних споруд в закладах освіти, – зазначив Володимир АРТЮХ. Тож ще раз наголошую нас не цікавить політика. Наша справа – забезпечення життєдіяльності Сумської громади в умовах воєнного часу і щоб ситуація, яка виникла у Сумській міській раді, негативним чином не вплинула на жителів громади».

Під час наради Юлія ПАВЛИК зазначила, що вона має усі юридичні повноваження та право підпису для забезпечення роботи громади, крім функції щодо скликання засідання сесії міської ради. Щодо скликання засідання, то депутатами та юристами, пропрацьовується така можливість.

Учасники зустрічі проговорили питання щодо освоєння коштів державного бюджету та реалізації важливих для громади проєктів, зокрема, реалізації проєкту з реконструкції теплових мереж (розробка проєктно-кошторисної документації по так званій «перемичці»), реконструкції-термомодернізації дошкільного закладу та реконструкції каналізаційного колектору. За словами Юлії ПАВЛИК, наразі проблем щодо реалізації немає.

Ще однією темою зустрічі стало забезпечення початку опалювального сезону в області. Як повідомила Віра МОТРЕЧКО, відзавтра розпочинають підключати до теплопостачання соціальну сферу – садочки, школи. З понеділка планують підключати житловий фонд. Попри все, опалювальний сезон розпочнеться вчасно.

Обговорили також питання щодо життєдіяльності міста в умовах можливого блекауту внаслідок ворожого обстрілу громади, стан будівництва захисних споруд.

За словами Володимира АРТЮХА, Сумська ОВА готова допомагати у вирішенні проблем, які виникли у зв’язку з ситуацією, що склалася.

«Це не контроль, а допомога, підтримка. Я, мої, заступники і керівники профільних департаментів та управлінь готові підставити своє плече заради спокійної та ефективної роботи найбільшого міста Сумщини», – підкреслив очільник області.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Володимир АРТЮХ: «Ми не втручаємося у політику, наше завдання – сприяти забезпеченню життєдіяльності Сумської міської громади в умовах воєнного часу»