В області здійснюється підтримка мікро- та малого бізнесу, який постраждав від збройної агресії рф

1562.jpg - 939.38 KB

Під час наради з головами РВА під керівництвом голови ОВА Володимиром Артюхом перший заступник голови ОВА Тарас Савченко закликав представників малого підприємництва активніше подавати заявки на відшкодування збитків за знищене або пошкоджене нерухоме майно внаслідок ведення бойових дій.

«В області здійснюється підтримка мікро та малаго підприємництва, що постраждав  від збройної агресії  російської федерації. Розпорядженням голови Сумської обласної державної адміністрації-начальника обласної військової адміністрації від 26.04.2023 № 159-ОД «Про внесення змін до Програми розвитку малого та середнього підприємництва в Сумській області на 2022-2026 роки» затверджені Правила надання допомоги суб'єктам малого підприємництва, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру», – повідомив Тарас Савченко.

За його словами, на відшкодування суб’єктам малого підприємництва збитків за знищене або пошкоджене нерухоме майно внаслідок ведення бойових дій в 2023 році передбачено виділити з обласного бюджету 4 млн гривень, з яких вже виділено 2 млн гривень. У залежності від поданої кількості заяв вказана сума може бути збільшена. Це дозволить підтримати економічну діяльність суб’єктів господарювання з  територіальних громад, які найбільше постраждали внаслідок ведення військових дій.

Наразі комісією прийняті позитивні рішення про надання допомоги 4 суб’єктам підприємства на загальну суму 438,8 тис. гривень.

Довідково, у 2022 році за такою Програмою було підтримано 92 підприємця на загальну суму близько 6,9 млн грн.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ В області здійснюється підтримка мікро- та малого бізнесу, який постраждав від збройної агресії рф