Відбулось засідання ТКК щодо неприйняття бюджету в Степанівській громаді

Сьогодні, 20 квітня 2023 року під головуванням заступника голови Сумської районної ради Володимира Біцака відбулось чергове засідання тимчасової контрольної комісії з питання неприйняття бюджету Степанівською селищною радою. 

 

Участь в її засіданні прийняли селищний голова Володимир Лукаш та керівники структурних підрозділів ради, депутати селищної ради, представники місцевого добровольчого формування та громадськості. На засіданні конструктивно обговорено організаційно-практичні питання задля досягнення консенсусу та позитивного вирішення основного питання порядку денного. Зокрема, заслухали аналіз проєкту бюджету Степанівської селищної територіальної громади на 2023 рік, запланованих джерел доходів та видатків, відповідності їх складу статтям 64 і 69-1 Бюджетного кодексу України, висновки з цього питання фахівців.

Нагадаємо, що комісію створено Сумською  районною радою на пленарному засіданні 7 квітня ц.р. Це єдина громада району та друга на Сумщині, де відсутній бюджет на цей рік. Не розподілено майже сорок мільйонів вільного залишку, внаслідок чого недофінансовані добровольчі формування, загальноосвітні, дошкільні навчальні заклади, заклади охорони здоров’я,  інша інфраструктура. Всупереч Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Степанівська селищна рада цьогоріч не провела жодного повноцінного пленарного засідання. Із  шести запланованих сесій реально не відбулось жодної, що може бути підставою дострокового припинення повноважень ради або введення військової адміністрації. 

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Відбулось засідання ТКК щодо неприйняття бюджету в Степанівській громаді