Депутати Сумської райради закликали передати майно УПЦ МП до Православної церкви України

Депутати Сумської районної ради на засіданні 7 квітня одностайно підтримали звернення із закликом передати майно Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

“Шановні голови громад. Прошу вас надати перелік об’єктів рухомого і нерухомого майна, також надати договори оренди земельних ділянок, які розташовані на ваших територіальних громадах, які є в користуванні Української православної церкви Московського патріархату. Прошу ваші громади розірвати договори оренди земельних ділянок Московського патріархату. Все майно, яке було у користуванні УПЦ МП, передати до православної церкви України”, – зазначив заступник голови Сумської районної ради Володимир Біцак.

Архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій теж висловив свою думку щодо цього питання: “В області в нас, на жаль, були передані всі храми, які були, всі були передані Московському патріархату, російській православній церкві. І ми опинилися в ситуації, коли українці були змушені з пенсій будувати храми. Ми збудували сьогодні близько 100 храмів. Тоді, коли всі святині були в них в руках, ми їм пропонували, закон передбачає почергове богослужіння – вони не допускали цього. Чому? Я думаю, ви здогадуєтеся, чому”.

Відеосюжет за посиланням  https://youtu.be/Z_a_KqrAO7M

 

 

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Депутати Сумської райради закликали передати майно УПЦ МП до Православної церкви України