День бібліотек відсвяткували у Сумському районі

   Свято мудрості та любові до книги, Всеукраїнський день бібліотек, відзначили у адміністративній будівлі Сумської районної ради в понеділок, 30 вересня. Бібліотекарів вітали музичними виступами і танцювальними композиціями творчі колективи району.

   За сумлінну працю, професіоналізм, вагомий внесок у сприянні якісному формуванню і збереженню бібліотечних фондів, активну просвітницьку діяльність були нагороджені грамотами та подарунками найкращі бібліотекарі, які вже не один рік працюють на теренах Сумського району.

   – Сучасна бібліотека – це сукупність різних компонентів: високошвидкісний інтернет, компетентний бібліотекар, бібліотечний фонд, який завжди оновлюється, наявність інших форм роботи, – резюмував у своєму виступі начальник організаційного відділу виконавчого апарату Сумської районної ради Микола Охріменко. – Лише в такому випадку суспільство отримуватиме від цього освітньо-просвітницького закладу значну користь. З нагоди чудового свята хочу привітати кожного з вас та побажати душевного тепла й добробуту вашим родинам. Зі святом!

   Начальник відділу культури Сумської районної державної адміністрації Юрій Холодьон зазначив, що районна влада турбується про розвиток видавничої справи. Зокрема, у минулому році коштами районного бюджету була видана книга «Герої АТО: Сумський район», яка є у бібліотечному фонді кожної сільської бібліотеки. Також, у цьому році планується видання книги про українського письменника та літературознавця Бориса Грінченка.

   Своє захоплення бібліотечною справою висловила й заступниця голови Сумської районної державної адміністрації Людмила Литвиновська. Вона поділилась своїми спогадами з дитинства та зазначила, що для неї бібліотека – це місце де можна відпочити душею, а книга – це джерело відновлення сил для кожного читача. Також, Людмила Володимирівна зауважила, що цього ж дня в Україні відзначають День усиновлення і День пам`яті святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Саме тому, вона побажала кожному віри у завтрашній день, надії на щасливе майбутнє та любові у кожен дім.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ День бібліотек відсвяткували у Сумському районі