Засідання робочої групи з питань вивчення стану матеріально-технічного забезпечення закладів охорони здоров`я Сумського району та комунального некомерційного підприємства "Сумська районна центральна клінічна лікарня"

 Засідання робочої групи з питань вивчення стану матеріально-технічного забезпечення закладів охорони здоров`я Сумського району та комунального некомерційного підприємства "Сумська районна центральна клінічна лікарня", відбулося 18 червня у Сумській районній раді.

   Участь у обговоренні нагальних питань взяли депутати районної ради, представники об`єднаних територіальних громад, обласного управління охорони здоров`я, директори КНП "СЦРКЛ" та "ЦПМСД" під керівництвом очільників району.

Обговорили, зокрема:
   - питання медичної реформи у рамках децентралізації (основні засади та реалізація на теренах Сумського району);
   - стан матеріально-технічного забезпечення Центральної районної клінічної лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги;
   - можливості районного бюджету щодо фінансування закладів охорони здоров`я;
   - інше.

 

   - У 2018 році на первинну ланку з районного бюджету було виділено більше 7 мільйонів гривень, на вторинну - 6,5 мільйонів, - зазначила у доповіді начальник управління Сумської РДА Наталія Сенченко.    - У 2019 році відповідно 4,3 та 1,3 мільйона гривень. Щодо залучення коштів з ОТГ, громади фактично не направляють на розвиток медичної галузі коштів, а лише перераховують частину медичної субвенції з державного бюджету.

 

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Засідання робочої групи з питань вивчення стану матеріально-технічного забезпечення закладів охорони здоров`я Сумського району та комунального некомерційного підприємства "Сумська районна центральна клінічна лікарня"