Виконання судових рішень про стягнення коштів до бюджету фонду

    В Сумському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Сумської області існує певна система заходів для боротьби з недобросовісними платниками. Насамперед, це постійна співпраця із правоохоронними органами, Державною виконавчою службою.

    Робота з боржниками – це щоденна праця, де за допомогою законодавчих важелів ми досягаємо ефективності роботи з порушниками платіжної дисципліни, адже сплачені борги сьогодні – це зарахований стаж працюючим, який позитивно позначиться на майбутніх пенсіях завтра. За цифрами боргів перед Пенсійним фондом стоїть своєчасна виплата пенсій, а також долі тисяч людей та їх забезпеченість в старості.

    З метою зменшення заборгованості по платежах до бюджету Пенсійного фонду України протягом січня - вересня 2016 року до органів суду управлінням було пред'явлено 26 позовних заяв про стягнення боргу в примусовому порядку на загальну суму 23833,6тис. грн. по відшкодуванню витрат на доставку та виплату  пільгових пенсії.

    Один з найважливіших та найкропітких шляхів погашення заборгованості перед Фондом є співпраця з органами державної виконавчої служби. Так на сьогоднішній день Сумське об’єднане управління Пенсійного фонду України Сумської області співпрацює з 25 відділами ДВС, в яких на примусовому виконанні знаходяться 4208 виконавчих документів на загальну суму 108086,3 тис. грн.

    Сумським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Сумської області було проведено 7 спільних нарад з представниками відділів державної виконавчої служби       Головного територіального управління юстиції у Сумській області на яких затверджені перспективні плани взаємодій між структурами на поточний рік.

    Завдяки сумісній роботі двох структур з початку року проводиться утримання з пенсії 67 боржників, що дозволяє в середньому в місяць отримувати в рахунок погашення заборгованості 68,7 тис. грн. На виконання рішень судів у розшуку перебуває 31 боржник та проводиться розшук транспортних засобів 35 боржників.

    Від комплексу вжитих правових та організаційних заходів, спрямованих на погашення заборгованості перед Фондом, в рахунок погашення існуючої заборгованості з початку року було акумульовано 780,7тис. грн.

 

                                                                             Юлія Шульга, начальник юридичного відділу

                                                                             Сумського об’єднаного управління

                                                                             Пенсійного фонду України Сумської області

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Виконання судових рішень про стягнення коштів до бюджету фонду