Свій власний банк крові створив Сумський район

    Ініціаторам створення такого резерву стала депутат Сумської районної ради, редактор районної газети «Вперед» Анна Валевська, журналісти газети «Вперед», медіагрупа «СпецКор», Сумська районна рада та адміністрація разом із Червоним хрестом і Сумським обласним центром служби крові.

    За словами Анни Валевської, ідея створити банк крові Сумського району виникла миттєво, але одразу сподобалась усім, тому її реалізували практично за декілька днів:

   «Син нашої журналістки Валентини Білоус воював добровольцем, тому вона не з чуток знає як потрібна колі у військовий госпіталь. Виникла ідея зібрати кров у районі. Червоний хрест запропонував зробити власний банк крові у Сумському районі».

    Також депутат зазначила, що акція проводиться з метою створення у Сумському районі свого власного резерву крові та символічно приурочена до 25-ї річниці Незалежності України:

     «Долучитися до наповнення банка крові можна впродовж року. Це кров, яка буде в розпорядженні жителів Сумського району. Ті, хто її буде потребувати, отримуватимуть безкоштовно. Також, за потреби кров буде направлятися для поранених бійців АТО в Дніпровський шпиталь», - зауважила Анна Валевська.

    Загалом, підтримати акцію по створенню резерву крові Сумського району, завітало близько 30 чоловік. Серед них голови сільських рад, журналісти та працівники Сумської районної адміністрації та ради.

    Щоб здати кров, при собі потрібно мати паспорт громадянина України.

    Сумський обласний центр служби крові працює з 8:00 до 20:00.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Свій власний банк крові створив Сумський район