Соціальна підтримка учасників АТО та членів їх сімей

    Органи влади та місцевого самоврядування  консолідують зусилля щодо всебічної підтримки учасників АТО та їх родин.

    Заступник голови районної ради   Анатолій Салогуб узяв участь  у засіданні Координаційної ради з надання допомоги учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей у Сумському районі під головуванням заступника голови районної державної адміністрації  Марини Нагорної.

    Були розглянуті питання :

    - про виконання заходів із соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей;

    - про медичне обслуговування учасників АТО;

    - про стан забезпечення земельними ділянками;

     Зокрема, заступник начальника управління соціального захисту населення районної держадміністрації Тетяна Гапон розповіла про те, що всі служби району разом з місцевими радами прагнуть в усьому допомогти і підтримати  учасників  АТО (таких на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі 357 осіб із Сумського району) та їх рідних. При цьому використовуються кошти  субвенції з державного бюджету  на виплату пільг на тверде паливо та скраплений газ, на санаторно – курортне  лікування, психологічну реабілітацію, забезпечення технічними засобами реабілітації, компенсацію середнього заробітку підприємствам за мобілізованих працівників, придбання житла (у с.Сад надано однокімнатну квартиру родині загиблого у АТО Олександра Самосадова), професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації, моніторинг осіб, що перебувають на обліку для поліпшення житлових умов.

    Чимало взяли на свої плечі  місцеві бюджети, спонсори та благодійники.

    Так, сільськими та селищними радами за рішеннями виконкомів учасникам АТО, сім’ям загиблих військовослужбовців у зоні АТО та сім’ям учасників АТО надавалася матеріальна допомога ( від 1,5 до 2,5 тис грн на родину), допомога  у завезенні та забезпеченні паливом, продуктами харчування, звільнення від оплати за харчування дітей  у дитячих садочках ті ін.

    За повідомленнями сільських та селищних рад у минулому році допомога надана 196 особам із числа учасників АТО та 70 їх родинам   на загальну суму 392,7 тис гривень за рахунок  коштів місцевих бюджетів та спонсорської допомоги.

    У 2016 році за оперативними повідомленнями сільських та селищних рад планується залучити близько 347, 5 тисячі гривень.

    Вказане питання – одне із пріоритетних як на контролі у Сумській районній державні адміністрації, так і Сумській районній раді.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Соціальна підтримка учасників АТО та членів їх сімей