Рятувальники навчали громадян, як на Водохреща безпечно зануритися у крижану воду

    19 січня всі православні християни відзначатимуть одне з головних свят - Водохреща. В цей день люди йдуть до найближчих водойм для того, щоб набрати води, яка вважається цілющою, а найбільш сміливі, щоб очиститися від гріхів та відчути бадьорість духу, навіть пірнають до крижаної купелі. З цих причин свято Водохреща справедливо викликає підвищену увагу з боку рятувальників, адже, як свідчить оперативна статистика, сумчани гинуть на водоймах області не лише влітку, але й у зимові місяці.

    15 січня 2016 року працівники Сумського районного сектору Управління ДСНС у Cумській області провели профілактичний рейд серед жителів смт.Степанівка. Громадянам, котрих рятувальники зустрічали на своєму шляху, нагадували правила безпечної поведінки на льоду, а особливо під час відзначення свята Водохреща. Щоб люди краще засвоїли необхідні знання, рятувальники вручили їм тематичні листівки з основними правилами безпеки у зимовий період.

    «Неприпустимим є купання в необладнаних для цього місцях, небезпечно розпочинати «хрещенські забави» без присутності представників служб порятунку і медичних працівників, а також купання дітей без нагляду батьків чи дорослих, - застерегли працівники  ДСНС. - У жодному разі не пірнайте у воду, - заходьте в ополонку повільно й обережно. Уникайте великого скупчення людей біля купелі. Усім відвідувачам хрещенської купелі необхідно знати: після пірнання до холодної води потрібно перевдягнутися у теплий одяг і піти до теплого приміщення або до салону автомобіля, й обов’язково випити гарячого чаю».

    Враховуючи можливі загрози, рятувальники роблять усе можливе аби свято пройшло піднесено та яскраво, щоб усі охочі змогли не лише належно, а й безпечно вшанувати християнські традиції. Водночас, щоб у цей день не було трагедій, Сумський районний сектор Управління ДСНСу Сумській областізвертається до усіх громадян, котрі вирішили прийти до водойм, із проханням дотримуватися основних правил безпеки під час перебування на воді та кризі.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Рятувальники навчали громадян, як на Водохреща безпечно зануритися у крижану воду