Третя сесія: прийнято кошторис району на 2016 рік

    25 грудня  2015 року відбулося пленарне засідання третої сесії Сумської районної ради сьомого скликання під головуванням Вадима Акпєрова.

    У засіданні взяли участь голова Сумської районної держадміністрації Ігор Кривозуб, його перший заступник Юрій Коваленко, депутат Сумської обласної ради Володимир Поцелуєв, народні обранці Сумського району, керівники управлінь та відділів РДА та районних установ і організацій, прокурор прокуратури Сумського відділу Сумської місцевої прокуратури Юлія Стрибуль, очільники сільськогосподарських підприємств району, сільські та селищні голови.

    Головні і особливо важливі  питання, які розглянули депутати  - це затвердження  Програми економічного і соціального розвитку Сумського району та прийняття районного бюджету на 2016 рік.  

    Як проінформувала Наталія Сенченко – начальник фінансового управління  Сумської районної державної адміністрації видаткову частину районного бюджету сформовано в сумі 154 088,7 тис.грн., у тому числі видатки загального фонду – 151 321,4 тис. грн., спеціального 2767,3 тис. грн.Обсяг видатків загального фонду на галузі бюджетної сфери становить136479,8 тис. грн.

    Зокрема, у  2016 році на утримання галузі в районному бюджеті плануються кошти (загальний фонд) в сумі 79859,5 тис. грн.

    На виконання статті 57 Закону України «Про освіту» передбачено педагогічним працівникам асигнування на виплату матеріальної допомоги на оздоровлення в розмірі посадового окладу.

    На утримання лікувальних закладів обраховано видатки в сумі 43325,2 тис.грн., в тому числі обсяг медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам передбачено на рівні показників поточного року згідно ст. 77 Бюджетного кодексу України в сумі 38595,2 тис.грн.  

    Згідно законодавства також передбачена матеріальна допомога медичному персоналу та бібліотекарям загальноосвітніх шкіл в повному обсязі, надбавка за престижність праці педагогічним працівникам в розмірі 3%, надбавку за особливі умови роботи бібліотекарям в розмірі 3%, видатки на заміну тимчасово відсутніх педпрацівників та індексацію заробітної плати.

    Прийнято й низку програм, за якими житиме район у наступному році. Зокрема комплексну програму розвитку освіти у 2016 – 2018 роках та нову редакцію районної програми соціального захисту населення. 

    Попередньо всі питання були детально опрацьовані народними обранцями на засіданнях профільних комісій.

    Підбито підсумки роботи  району у поточному році: перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Коваленко проаналізував виконання Програми економічного та соціального розвитку Сумського району та ефективність використання бюджетних коштів у 2015 році.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Третя сесія: прийнято кошторис району на 2016 рік