Відкрито районний військовий комісаріат

    1 жовтня  2015 року  - перший робочий день  у колективу  новоствореного районного військового комісаріату.

    Поздоровити працівників установи з нагоди його відкриття   приїхали  голова Сумської районної ради  Володимир Балицький та  його заступник  Микола Соловей,  перший заступник   голови Сумської районної державної адміністрації Юрій  Коваленко,  т. в обов’язки військового комісара Сумського обласного військового комісаріату   Сергій Шуляков, депутати районної ради, ветерани, колишні керівники  районного військового комісаріату (установу було реорганізовано 8 років тому і об’єднано з міським комісаріатом) – Микола Пікулицький та Сергій Борозенець.

    Виступаючи перед присутніми, голова районної ради  Володимир Балицький  зазначив, що відновлення роботи   військового комісаріату саме в районі на виконання спільної директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України від 30 червня 2015  року   та від 01 липня 2015 року   «Про проведення додаткових організаційних заходів у Збройних Силах України у 2015 році»  є досить важливим кроком. Адже   з огляду на тривожну обстановку на  Сході необхідні  оперативне керування процесами мобілізації, призовом громадян на строкову військову службу тощо.

    Керівник громади району тепло привітав  працівників  військкомату та побажав успішної  злагодженої роботи.    

    А її у невеликого колективу   районного   військкомату доволі. Мають уточнити всі списки  юнаків-жителів району, які стоять на військовому обліку, які вже  повернулися із зони бойових дій,  та які ще служать там, турбуватимуться  про соціальний захист їх та їх родин.  Окрім того, саме працівники військкомату будуть опікуватися ветеранами колишніми  військовослужбовцями.

    До речі, щоб відбувся  цей святковий день і військовий комісаріат   розпочав свою роботу у комфортних умовах, протягом трьох місяців велася копітка робота  по віднаходженню  придатного приміщення для   районного військкомату  та його облаштування.

    Цим опікувалися голова районної ради Володимир Балицький та його заступник Микола Соловей, депутати районної ради, керівники агропідприємств.

    З метою  пошуку приміщення були ініційовані звернення  до Сумської міської ради, Сумської обласної ради та Регіонального відділення фонду державного майна України по Сумській області. Було оглянуто низку приміщень комунальної та державної  власності.  Врешті – решт знайдено  окреме нежитлове приміщення приватної форми власності, яке належало ТОВ  «Дінака». Після конструктивних переговорів  із власником вказаного приміщення було знайдено компромісне вирішення проблеми.  

    Винесене питання «Про надання дозволу на укладення договору оренди нежитлового приміщення для розміщення Сумського районного військового комісаріату» було підтримано депутатами на пленарному засідання 43 сесії районної ради.

    Далі і районна рада, і депутати потурбувалися  про  меблі та інше начиння для  нормальної роботи працівників військкомату. Зокрема, близько 12 тисяч  гривень виділив на меблі керівник районної ради  агропромислових формувань Сергій Карпенко, який приїхав привітати новостворений колектив на чолі з  районним військовим комісаром Яковом Вензиком.

    Досить відчутну матеріальну допомогу надав і керівник сільгосппідприємства ТОВ АФ   «Вперед» Віктор Кураш.

    Військові  були дуже вдячні справжнім патріотам та меценатам.

    Всім причетним до створення належних умов для роботи  колективу новоствореного  військкомату висловив подяку районний комісар полковник  Яків Вензик. А т. в обов’язки військового комісара Сумського обласного військового комісаріату   Сергій Шуляков зауважив,  що саме такий підхід до справи - тісна взаємодія влади, бізнесу і військових, дозволив швидко виконати завдання Міністерства  оборони України.

    Загальними зусиллями службові кімнати установи сьогодні стали придатними для продуктивної діяльності.

    А керівник ЦКРЛ, депутат обласної ради, Володимир Поцелуєв забезпечив належну роботу медичної комісії.

    Над установою піднято український прапор. В добру путь!

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Відкрито районний військовий комісаріат