Енергоефективність – це економія коштів і комфорт

    Днями голова районної ради  Володимир Балицький взяв участь  усемінарі  з  енергоефективності,  організатором якого стала Сумська районна державна адміністрація.  На цьому важливому заході були  сільські та селищні очільники, депутати районної ради,  керівники філії «Сумське обласне управління  АТ «Ощадбанк» та  Сумського відділення «Укргазбанк», представники ОСББ та фірм, які нині на ринку послуг   активно  працюють над провадженням енергоефективних технологій у життя.

    Як наголосив у своєму виступі голова районної ради Володимир Балицький,  процес втілення енергозберігаючих заходів  сьогодні  є вкрай назрілим і необхідним. Треба зберегти  газ в  країні, перейшовши на його жорстку економію.  В той же час треба захистити населення від високої ціни на газ.  Вихід? Зменшення затрат при збереженні тепла в оселях та  адміністративних приміщеннях за допомогою енергозберігаючих технологій. Протягом останніх двох років Сумська районна рада разом з адміністрацією   вже провели ряд семінарів і навчань  щодо енергозбереження в  районі.

    Щодо конкретних кроків в  цьому напрямі, то за сприяння районної ради було  встановлено тепломеханічне обладнання в 2 школах (Косівщинській та Басівській) і переведено котельні шістьох шкіл з газового опалення на опалення дровами (Велика Чернеччина, Нижня Сироватка, Верхня Сироватка, Стецьківка, Юнаківка.  

    Справу в даному напрямі  і в подальшому  буде здійснювати  вся  громада району, залучивши   спеціалістів та прислухавшись до тих, хто сьогодні вже  працює над збереженням тепла  у  адміністративних приміщеннях та житлах. Долучився до  очільника сумської громади і перший заступник голови Сумської районної державної адміністрації Юрій Коваленко,  розповівши про умови та перспективи державної підтримки утеплення житлових будинків в Україні.

    Великий інтерес у  присутніх у залі викликав виступ керівника ресурсного центру підтримки ОСББ «Сумщина – чиста енергія», член національної ради з питань функціонування ОСББ при Кабінеті Міністрів України. Романа Гученка. Як він наголосив, саме  ОСББ є  і буде тим  справді  відповідальним власником, який  на основі ефективних способів управління багатоквартирними будинками   впроваджуватиме енергозберігаючі заходи та створюватиме комфортні умови для проживання людей  за економної плати  за комунальні послуги   При цьому  Роман Анатолійович розповів   про   успішну практику  утеплення будинків, зокрема, у м.Луцьк.

    Щоб  утеплити будинки, необхідно  здійснювати цілу низку заходів, які потребують певних грошових коштів.  Населення може скористатися прийнятними кредитами, на які держава гарантуєсуттєвузнижку.

    З  умовами кредитування банками заходів  з утеплення будинків ОСББ та фізичних осіб ознайомили керуюча  ТВБВ №100810145 філії «Сумське обласне управління АТ «Ощадбанк» Н.І.Цапенко  та начальник  Сумського відділення АБ « Укргазбанк»  Олександр Бурлаков.

    Про сучасні енергоефективні  технології та обладнання при проведенні утеплення будинків розповіли представники ряду фірм  «Хенкель», «Капарол», «Епіцентр», «Енержи – 2005».

    Зокрема, досить цікаву інформацію донесли до присутніх про  основні нормативи та параметри світлопрозорих металопластикових конструкцій  Олег Хібарний – генеральний директор компанії  «Енержи- 2005» та Олег Кривець – директор з розвитку цієї ж компанії.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Енергоефективність – це економія коштів і комфорт