Про заходи безпеки на території району

 

  У  великій залі Сумської районної ради відбувся семінар – нарада  на тему: «Про взаємодію  органів місцевого самоврядування, громадськості та правоохоронних органів по посиленню  заходів безпеки  на території прикордонних громад району».

    На семінарі були присутні  заступник голови районної ради   М.П. Соловей та  перший заступник голови Сумської районної державної адміністрації  Ю.І. Коваленко, очільники сільських та селищних рад.

    Про спільну роботу державної прикордонної служби України, органів місцевого самоврядування і громад району по забезпеченню відповідного режиму на державному кордоні розповів М.М. Івахов – начальник відділу прикордонної служби Сумського прикордонного загону.

    Зокрема, він наголосив: «Постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року №1147 в межах прикордонної смуги та Великописарівського, Краснопільського, Сумського, 'Білопільського, Путивльського, Глухівського, Ямпільського та Серединобудського контрольованих прикордонних районів запроваджено прикордонний режим.

    У зв’язку з загостренням суспільно-політичної обстановки в державі   наказом по Сумському прикордонному загону запроваджено додаткові тимчасові обмеження.

    З метою посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму, запобігання правопорушень в межах прикордонної служби і контрольованих прикордонних районах в інтересах захисту національної безпеки на державному кордоні України, а також мінімізації ризиків виникнення терористичних загроз,  запропонував  продовжити заходи щодо інформування населення щодо введення тимчасових додаткових режимних правил в межах прикордонної смуги  контрольованих прикордонних районах та провести активні контрольні та режимні заходи щодо дотримання тимчасових додаткових режимних правил в межах прикордонної смуги та контрольованих прикордонних районах відповідно до затверджених графіків.

    «Про взаємодію митної служби України та органів місцевого самоврядування району по захисту економічних інтересів держави» ознайомив присутніх на зібранні Ю.А.Міщенко- заступник начальника Сумської митниці Державної фіскальної служби.

    Чимало завдань окреслив у своєму виступі «Про спільні заходи Міністерства внутрішніх справ, органів місцевого самомоврядування та громадськості району по посиленню заходів із забезпечення правопорядку на території прикордонних громад району» начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Сумського РВ УМВС України в Сумській області В.В. Гришин.

    Як це : головам сільських та селищних рад, в першу чергу, необхідно визначитись з стратегічно важливими об’єктами на території своїх населених пунктів (мости, шляхопроводи, водонапірні башти, заклади освіти, медицини, культури, газопроводи, та ін.);

* розробити маршрути та графіки патрулювання, рішеннями виконкомів сільських та селищних рад здійснити перереєстрацію членів громадських формувань, затвердити їх персональний склад та обрати керівника. Громадські формування повинні бути дієвими та мобільними;

* особливу увагу необхідно звернути на проведення роз'яснювальної роботи з населенням щодо необхідності громадян бути пильними, повідомляти про підозрілі предмети, автомобілі, людей, їх наміри.

      Співробітник Сумського  міжрайонного відділення Управління СБУ в Сумській області С.І.Михайльов зупинився на питанні взаємодії Служби безпеки, органів місцевого самоврядування та жителів району в питаннях протидії можливим підривним акціям іноземних спецслужб на прикордонних територіях району.  Зокрема, він зазначив, що до Управління  Служби Безпеки України продовжують звертатися громадяни  України, які, перебуваючи на території Російської Федерації, одержували пропозиції від спецслужб сусідньої держави щодо співпраці та забезпечення розвідувально – підривної діяльності  проти нащої держави. Особливо дана проблема актуальна для мешканців прикордонних районів Сумщини, які зазвичай мають родичів у сусідній державі та періодично відвідують їх.

     З питань спроб втягування громадян України у злочинну діяльність з представниками іноземних спецслужб  в Управлінні СБ України в Сумській області діють лінії довіри:(0542)  607-490  або 610 – 069. Також  здійснюється  прийом громадян у ході особистих звернень до управління.

    Актуальним був виступ і головного інспектора сектору управління  державної служби України з надзвичайних ситуацій та органів місцевого самоврядуівання району по запобіганню надзвичайних ситуацій та громадськості І.О.Базиля щодо взаємодії сектору управління державної служби України з надзвичайних ситуацій та органів місцевого самоврядування району. Він зазначив, що в районі виникло 92 пожежі. І причиною цьому, в першу чергу,  було нехтування вимогами протипожежних норм і правил по підтриманню належного протипожежного стану, коли зекономлені тисячі виливались у сотні і тисяч мільйонів збитків. Отож, питання питання пожежної безпеки мають бути повсякчас під контролем місцевих громад.

    Також, розповів,  що протягом поточного року на території району було виявлено та знешкоджено 14 снарядів, 12 мінометних та 1 протитанкова міни. До знешкодження зазначених предметів 12 залучались піротехнічні підрозділи центру швидкого реагування і наголосив, що головне завдання органів місцевого самоврядування за такої складної суспільно-політичної ситуації провести бесіди з населенням і бути уважними до підозрілих невідимих предметів, які можуть зявитися на території  населених пунктів та негайно повідомляти про них відповідні служби.

    В свою чергу, підбиваючи підсумки, семінару – наради, заступник голови районної ради  М.П. Соловей дав завдання очільникам  сільських і селищних рад  перевірити можливості забезпечення водою  на випадок  ймовірної пожежі.  Також, Микола Петрович закликав присутніх очільників  сільських та селищних голів робити все необхідне аби убезпечити   населення Сумського району від непередбачених небезпек.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Про заходи безпеки на території району