Відбулася перевірка оздоровлення дітей в пришкільних таборах відпочинку

    Нещодавно члени тимчасової депутатської комісії Сумської районної ради з питань контролю за якістю харчування дітей у пришкільних таборах відпочинку, до складу якої ввійшли  працівники  та депутати Сумської районної ради,  міжрайонного управління Головного управління держсанепідемслужби у Сумській області, відділу освіти  Сумської районної державної адміністрації  здійсненили комісійний об’їзд пришкільних таборів відпочинку Олексіївської, Н.Січанської, Юнаківської, Стецьківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Хотінської СШ І-ІІІ ступенів, Писарівського НВК.

    У ході об’їзду було перевірено харчування у таборах, дотримання вимог утримання таборів, організацію виховної роботи.

    У пришкільних таборах організоване дворазове гаряче харчування. Оплату за нього здійснюють батьки та  надають кошти сільські ради і спонсори.

    Як от, у пришкільному таборі Юнаківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, де відпочиває 61 дитина, передбачено на  харчування дітей  14 470 грн. Із них 7600 грн. надано субвенцію сільською радою, 2600 грн. – залучено спонсорських коштів, 4270 грн. – батьківські кошти. Середня вартість харчування в день на 1 дитину  - 16 грн. (11 грн. – кошти сільської ради та спонсорські кошти,  5 грн. – батьківська доплата). 2 дітей з малозабезпечених сімей харчуються безкоштовно.

    У пришкільному таборі Олексіївської ЗОШ І-ІІІ  на харчування дітей сільською радою надано субвенцію у сумі 3800 грн., спонсорських коштів - 1344 грн., 2940 грн. – батьківських коштів. Середня вартість харчування – 21 грн. в день на 1 дитину (14 грн. - кошти сільської ради та спонсорські кошти, 7 грн. – батьківська доплата).

    У всіх таборах двохтижневе перспективне меню погоджене Сумським міжрайонним управлінням Головного управління Держсанепідемслужби у Сумській області. Завезення продуктів відбувається при дотриманні графіків приватними особами.

    У всіх пришкільних таборах прагнуть дотримуватися санітарних норм при приготуванні їжі  та  харчуванні дітей.

    У ході об’їзду також було перевірено організацію виховної роботи, .

    У всіх таборах відпочинку оформлені необхідні документи: накази про роботу таборів, плани виховної роботи, графіки екскурсій, походів, навчальної та трудової практики, плани орієнтовної зайнятості учнів у літній період по кожному класу. Складені списки дітей пільгових категорій, дітей з девіантною поведінкою, що стоять на внутрішкільних обліках або на обліку в міліції, дітей із неблагополучних сімей, розроблені графіки контролю за їх зайнятістю та дозвіллям у вечірній час протягом літа. Проведені заходи з організації безпечного відпочинку. Видано накази та розроблені заходи по організації роботи з охорони праці, БЖД, пожежної безпеки у таборах, розроблені інструкції з охорони праці і БЖД з різних видів діяльності. Усі учні та працівники таборів пройшли інструктажі з охорони праці та безпеки життєдіяльності, про свідчать записи у журналах інструктажів.

    Результати перевірки буде розглянуто на засіданні депутатської комісії Сумської районної ради

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Відбулася перевірка оздоровлення дітей в пришкільних таборах відпочинку