Надійний тил – міцний фронт

    9 червня настала очікувана для кожного військовослужбовця подія, цього дня голова районної ради Володимир Балицький та голова РДА Ігор Кривозуб, взявши з рук працівників військкомату ще із запахом друкарської фарби посвідчення,  - щиро зі словами великої вдячності вручали ці документи учасникам АТО.

    Велика зала засідань неодноразово ставала місцем координації дій Сумського району по зміцненню обороноздатності українського війська, по вирішенню питань допомоги кожному землякові, який став на захист країни. Тут відбувалися діалоги працівників військкомату, влади, родин мобілізованих. Саме тут підтримала ініціативу голови районної ради і почав діяти Фонд Ради агропромислових формувань. На жаль, але навздогін нашому Сумському батальйону посилали бронежилети, форми, теплі берці, продукти, будівельні матеріали… Зміцнювався у районі волонтерський рух.

    А нині тут, саме у цій залі, вручали нашим хлопцям документи, які забезпечать використання пільг за статусом учасника АТО.

    У залі велелюдно, чути пожвавлені діалоги. У хлопців, які до року мужньо стояли на передовій, ризикували життям заради того, аби війна не повзла пошестю по території України, - знаходилися вдячні слова владі, громаді, волонтерам (без їхньої допомоги на передовій було б набагато тяжче). Учасники сьогоднішнього зібрання почули від влади слова вдячності, адже вони – дійсно найкращі. Серед демобілізованих наш звитяжець мирної праці з ФГ «Зернова долина» Олександр Романенко, підприємець і громадський діяч з Хотіні Володимир Золотарьов… Таких імен багато, а сьогодні вручили документи сімдесяти учасникам АТО.

    Звичайно, серед приємних слів, рукостискань пробігало хвилею хвилювання серед демобілізованих, в основному прозвучало те, що стосувалося подальшого очищення від корупції, чесного і відповідального вручення повісток працівниками військкомату, подолання економічної нестабільності, заборони пропуску військовозобов’язаних на територію РФ та ін.

    Спільним, що створювало хвилю позитиву у цій залі, було бажання встановлення миру на сході, в Україні. Отже, і сьогоднішня зустріч стала ще  одним кроком демократизації, зміцнення громадянського суспільства. От вчорашній захисник Вітчизни Володимир Золотарьов запросив учасників АТО, їхні сім’ї з будь-якими питаннями, проблемами звертатися до новоствореної громадської організації учасників АТО. Керівник волонтерської організації «Самооборона Сумщини» Анатолій Кривець розповів, що з перших днів літа налагоджена робота по оздоровленню дітей – учасників АТО, про проекти реабілітації вчорашніх вояків. Анатолій Кривець запросив різнобічно підтримувати волонтерський рух заради зміцнення обороноздатності української армії, надання конкретної допомоги різним підрозділам ЗСУ і добровольцям. Щирими слова були координатора багатьох акцій допомоги протягом року мобілізованим землякам керівника районного Фонду Агропромислових формувань Сергія Карпенка. Йшлося про конкретні пільги за статусом учасника АТО від посадовця управління соцзахисту населення Тетяни Гапон. Отець Олександр Сумської єпархії запросив вчорашніх воїнів до зустрічей, до морального, психологічного зцілення, очищення душі.

    У ході різновекторного спілкування окреслилося – влада відповідальна і бачить кожну людину, її вклад у загальнодержавну справу. Вклад по захисту Вітчизни, високий моральний дух у відстоюванні єдиної незалежної України, усвідомлення своєї правоти зробило цих хлопців найкращими синами нашої територіальної громади. Щасти вам, наші захисники,  і в мирній праці.

 

      За матеріалами газети «ВПЕРЕД»

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Надійний тил – міцний фронт