Обірвалося життя нашого земляка, справжнього патріота – Дениса Кені, жителя Червоного

 

Мамочко, вибач за чорну хустину,

За те що віднині будеш сама.

Тебе я люблю. І люблю Україну –

Вона, як і Ти була в мене одна.

   

    Воєнні дії на сході країни, участь в АТО – цей буремний світ уже протягом року забирає від нас хоробрих, безстрашних – найкращих. Вони стоять там ціною здоров’я і власного життя заради нас з вами, заради України.

    Протягом року захисником нашим був молодий земляк з Червоного – Кеня Денис Васильович. Він уже подумки налаштовувався на дорогу до мами Надії Петрівни, Денис – єдиний син. Прагнув до друзів, до Червоного.

    13 березня, за хиткого перемир’я, ворожа куля обірвала молоде життя, майбутнє роду Кені.

    Привезли до рідного села нашого Дениса 15 березня о 22.30. Вночі старі й малі, молодь з лампадками, свічками зустрічали в скорботі земляка. Тяжка втрата.

    16 березня у Червоному прощалися з воїном саме біля меморіалу загиблим у роки війни. Тут зібралися усією велелюдною громадою – рідні, друзі, колеги, вчителі, представники обласної, міської, районної влади – на громадську панахиду і відспівування загиблого священнослужителями.

    Звучать слова скорботи, траурна мелодія… і світла душа загиблого Дениса стане ще однією молитвою на небі за Україну.

    З болем у серці прощаються сільський голова Сергій Єременко, який свого часу учив Дениса, директор Сергій Іщенко, ветеран села Іван Коровай.

    Сільський голова Сергій Єременко:

    - Ми прощаємося з молодим земляком, загиблим на сході країни, в АТО воїном. Денис Кеня мав бути для мами розрадою і надією. Я навчав Дениса в школі – він завжди був енергійним, життєрадісним. Мав свою позицію, не терпів несправедливості. Жаль, що не судилося йому повернутися живим. Глибоко співчуваємо мамі, родичам. Будемо пам’ятати нашого воїна-захисники Дениса Кеню.

    Директор школи Сергій Іщенко:

    - Страшне горе, горе для всієї громади Червоного, для нас, учителів, для вірних друзів. Непоправна втрата для мами, якій ніхто і ніщо не замінить сина, Дениса, який би радував її, подарував би онуків, втішив на старості. Глибоке співчуття мамі. І нехай діти, молодь доживають до старості.

    Денис пішов у вічність молодим. Ми не забудемо!

    З глибокою скорботою голова районної державної адміністрації Ігор Кривозуб висловлює співчуття мамі, родичам, землякам загиблого воїна:

    - Дуже шкода, але ми прощаємося сьогодні з молодим жителем села – захисником. Найтрагічніше, що і понині Україна втрачає найкращих своїх синів – безстрашних воїнів. Трагічно обірвалося життя справжнього патріота Дениса Кені. Висловлюю глибоку жалобу і співчуття мамі, рідним, друзям, односельцям. Вічна пам’ять Герою.

    Денис Кеня (14.10.1987-13.03.2015) загинув від смертельної кулі на сході країни – у с.Новозванівці Попасненського району Луганської області, молодший сержант, командир відділення в/ч 2260. Прощаються з Героєм Сумський міський голова Олександр Лисенко, голова Сумської районної ради Володимир Балицький, депутати районної ради, сільської ради.

    Життя Дениса палало як смолоскип, обірвалося трагічно. Він так любив життя, був єдиним сином, маминою надією, щирим і відкритим другом. Тому цього страшного для Червоного, для Сумщини дня тремтять голоси в усіх, хто прощається з молодим земляком. Страшна підступна куля забрала одного з наших синів – часточку нашого майбутнього. Так він любив життя, був добрим сином, справжнім другом - учень, студент, солдат, палкий прихильник футболу – Денис, як живчик, завжди був рішучим, вольовим і радісно-компанійським. Його любили і люблять. Він пішов від нас як воїн, як захисник. Ми не забудемо.

    Встеляють урочисто-шанобливо шлях до сільського кладовища ялинові гілочки, гвоздики, троянди. Велелюдна траурна процесія проводжає в останню дорогу свого земляка. Востаннє сонячні промінчики торкаються чола Дениса, останні миттєвості прощання… і рідна земля прийняла на вічний покій свого хороброго сина.

    Вічна пам'ять! Герої не вмирають!

Валентина Білоус

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Обірвалося життя нашого земляка, справжнього патріота – Дениса Кені, жителя Червоного