Сьогодні головне завдання освіти: виховати патріотичного українця!

     Для освітян Сумського району стало традицією кожного року зустрічатися на серпневій конференції.

    Цьогорічна конференція, яка відбулася 29 серпня, зібрала 352-х директорів, працівників шкіл, дошкільних, позашкільних навчальних закладів, голів сільських, селищних рад. Участь у роботі конференції прийняли голова Сумської районної ради Володимир Балицький, голова Сумської районної державної адміністрації Віктор Гримайло, заступник голови Сумської районної ради Микола Соловей, заступник голови Сумської районної державної адміністрації Віктор Оніщенко, депутат Сумської обласної ради Володимир Поцелуєв та методист Сумського обласного інституту післядипломної освіти Людмила Липова.

    Гостинно приймала освітян Сумська обласна філармонія. Поважно й урочисто дякували ветеранам освітянської галузі й зустрічали молодих спеціалістів, яких у цьому році аж 27. Шестеро з них випускники Басівської ЗОШ I-IIIст., четверо поповнять лави рідної школи.

Молоде покоління вчителів

    Із головного питання конференції: «Про підсумки розвитку освітньої галузі району в 2013-2014 навчальному році та пропозиції на 2014-2015 навчальний роки» доповідав начальник управління освіти, молоді та спорту Сумської РДА Дмитро Хохлов. Звітував очільник освіти про проблеми дошкільного виховання, роботу з обдарованими дітьми, про підсумкову державну атестацію, яка показує всі результати роботи педагогічних колективів, це і формування соціально-психологічної служби, це і навчання та виховання дітей з фізичними вадами, завдання виховної роботи, робота з юними талантами і фізичне загартування, діяльність позашкілля, матеріально-технічне забезпечення навчальних закладів і медичне обслуговування. Пересічному громадянину важко й уявити, який обсяг завдань лягає на плечі української освіти.

    Освіта працює і результати на обличчя: призові місця вихованців Сумського району не лише на районних і обласних олімпіадах, конкурсах, але й Всеукраїнських, перемоги у спортивних змаганнях, високі результати ЗНО.

    Відповідно кращі працівники освіти були нагороджені грамотами голови районної ради, почесною грамотою голови РДА, грамотами управління освіти і науки Сумської ОДА

Вчитель біології Новосічанської ЗОШ I-IIIст.

Олена Рибальченко отримує грамоту голови районної ради

    Багато цікавого і слушного сказали з трибуни своїм колегам директор Басівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Валентина Фегер, директор Верхньосироватської спеціалізованої школи Зоя Нечипоренко, завідувач Северинівським дошкільним навчальним закладом «Веселка» Наталія Білан.

    «Головне завдання освіти: виховати патріотичного українця, який з повагою буде ставитися до рідного краю, шанувати герб, синьо-жовтий стяг, все українське й робити зважені й віддані вчинки на розвиток і процвітання України», – зазначив у вітальному слові Володимир Балицький. І справді, тільки уявіть, як важливо й відповідально навчити дітей патріотизму, враховуючи такий нелегкий час для нашої країни.

    Недивно, що за таку складну й відповідальну роботу Сумська обласна філармонія, за спонсорської підтримки депутатів Сумської обласної ради фракції «ВО»Батьківщина» Володимира Поцелуєва й Віктора Гримайла подарувала освітянам Сумського району прекрасну, музичну концертну програму. «… бачу стежку, де проходиш ти, вчителько моя, зоре світова…»,– чуттєво співав заслужений артист України та Абхазії Анатолій Матвієнко, а присутні з повологими очима, пошепки підспівували слова такої знайомої і такої рідної пісні.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Сьогодні головне завдання освіти: виховати патріотичного українця!