Перевірка стану харчування в пришкільних таборах району

    Сумською районною радою було створено тимчасову депутатську комісію, з метою контролю за якістю харчування дітей у пришкільних таборах відпочинку в  2014 році. 12 та 13 червня тимчасова депутатська комісія здійснила перевірку стану харчування в пришкільних таборах району за участю представників управління освіти, молоді та спорту,  міжрайонного управління Держсанепідслужби в Сумській області.

    У ході перевірки було встановлено, що управлінням освіти, молоді та спорту були здійснені певні заходи щодо організації належного харчування в таборах. Зокрема, були проведені конкурсні торги та визначені постачальники основних продуктів харчування.

    З районного бюджету на організацію харчування дітей було виділено 335,0 тис. грн. Також проведена робота з батьками та спонсорами щодо залучення позабюджетних коштів на організацію відпочинку дітей у пришкільних таборах та таборах праці та відпочинку.

    У всіх таборах відпочинку організоване дворазове гаряче харчування, середня вартість якого складає 15 – 17 грн. в день на 1 дитину, із них 10 грн. – кошти, виділені з районного бюджету, 5 - 7 грн. – батьківська плата. Для дітей пільгових категорій (діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, з малозабезпечених сімей, обдаровані у профільних таборах) харчування організоване за кошти районного бюджету.

    Аналіз стану харчування у таборах відпочинку показав, що на даний момент норми, визначені постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 року №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» виконані на 95,7%. Найнижчий відсоток виконання норм по молоку (54%), найвищий – овочі (98,8%), м’ясо (96,4%), риба (96,2%), фрукти/соки (95%).

    Робота у таборах проводиться згідно складених планів, які охоплюють різні аспекти виховної роботи, враховували різновіковий учнівський склад таборів. 

    Щоденно проводяться різнопланові виховні заходи, спрямовані на виховання у дітей почуття національної самосвідомості, патріотизму, популяризацію загальнолюдських та національних цінностей, спортивні та туристичні змагання, подорожі, тематичні естафети.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Перевірка стану харчування в пришкільних таборах району