ДП «Сумилісгосп» робить добру справу. І стелиться дорога лісами й між селами

     У районі, на територіі Піщанського та Могрицького лісництв, Сумилісгосп нині робить важливу і потрібну справу – продовжує прокладення ділянки лісогосподарської автомобільної дороги до Могриці, що пролягає між селами Вакалівщиною, Кияницею та Нікольським. Як говорить  керівник підприємства Микола Сороколіт, значення закладеної дороги,  відкриття першої її ділянки та сьогоднішні роботи важко переоцінити. Це на зміцнення галузі, на добробут людей.Із 2008 року лісгоспом побудовано 30 км доріг із твердим покриттям. У 2014 році плануємо побудувати 2,5 км дороги від Нікольського до Могриці.

    Саме з цією дорогою пов’язано виконання різних виробничих заходів для успішного вирішення державних завдань лісівниками. Тому  нині колектив докладає немало зусиль, терпіння і наполегливості аби збільшити протяжність дороги – становитиме вона майже 5 км земляного полотна, з яких 2,5  км – з твердим покриттям.

    Цього дня ми з керівниками району – головою районної ради Володимиром Балицьким, заступником голови Миколою Солов’єм та директором Сумилісгоспу Миколою Сороколітом побували на виробничій дільниці, де побачили злагоджений і безперервний потік робіт. Техніка в умілих руках профі на наших очах перетворювала просіку в лісогосподарську дорогу. Екскаватор за умілого управління екскаваторника Зікєєва Л.М. формував дорожнє полотно, КамАЗи підвозили й підвозили матеріал, а далі – бульдозер, яким управляв Комаров О.В. його розрівнював, утрамбовував. Керівник Сумилісгоспу Микола Сороколіт із задоволенням спостерігав  за роботою. Він обмінювався короткими репліками про подальший план дій  з «диригентом» цього будівництва – інженером Олександром Шаблом. Який понад 3 десятиліття сумлінно працював у дорожній службі району, тому цю роботу виконує легко і залюбки.

    Микола Володимирович з вдячністю відізвався про усіх, хто якнайкраще і в найстисліші строки виконує таку значиму для всього їх цеху - лісівної галузі роботу.

    Лісогосподарська автомобільна дорога відкриває вільний доступ до стиглої деревини, яка з часом може втратити свою цінність. Не дай Боже, але в разі виникнення пожежі, то служба зможе безперешкодно дістатися до джерела займання. Саме лісогосподарські дороги забезпечують вищий шанс – ліквідувати лихо. Не забуваймо при цьому: лісові дороги - це ще й важливий соціальний фактор. Адже вони з'єднують віддалені населені пункти, значно скорочуючи відстань між ними. Економія і в часі, і в затратах.

    Микола Сороколіт разом з великим та дружним колективом уміє працювати на найвищій точці виробничого кипіння. Гідним і серйозним є доробок лісівників.

    - Успіхи будь-якого колективу складаються з багатьох чинників. Та одним з головних є, звичайно, люди, 188 спеціалістів, робітників різних спеціальностей трудиться нині у ДП «Сумське лісове господарство». Стабільною є заробітна плата в середньому - 3200 грн, ми сплатили до зведеного бюджету різних податків, зборів на суму 3 млн 664 тис. грн., з них до держбюджету надійшло 2 млн 326 тис. грн, а до місцевого бюджету - 1 млн 320 тис. гривень,а ще наш колектив другий рік поспіль займає 1 місце серед колективів Сумської області з чисельністю працюючих від 100 до 500 осіб за кращий колективний договір, - поділився директор ДП «Сумилісгосп» Микола Сороколіт. - Щоденно спрямовуємо свої зусилля на збереження, на розширене відтворення лісів, на реалізацію деревної продукції.

    І важливі роботи на цій ділянці переконливі: лісова галузь постійно розвивається і вдосконалюється. Нова ділянка дороги стелиться між столітніми ясенами, дубами, і попрямують цим шляхом автомобілі ДП «Сумилісгосп», навантажені цінною деревиною.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ ДП «Сумилісгосп» робить добру справу. І стелиться дорога лісами й між селами