Майбутнє України в надійних руках

    9 Травня у селі Басівка відбулися урочистості, присвячені Дню Перемоги. Вшановували пам'ять своїх героїв на меморіалі Слави, який знаходиться на Братській могилі, де поховано 216 басівчан, які визволяли рідне село від німецько-фашистських загарбників. За 69 років після закінчення війни вдалося дізнатися прізвища лише 16-х загиблих, 200 визволителів так і залишилися невідомими.

    Привітав жителів Басівки очільник Басівської сільської ради Каптілов Іван Григорович: «Я вітаю всіх із прекрасним святом Перемоги. У цей складний для нашої країни час ми повинні зберігати спокій і не піддаватися на провокації, щоб така страшна війна, як Друга Світова, ніколи не повторилася у нашому світі». Зі словами привітання звернувся до басівчан голова Сумської районної ради Балицький Володимир Петрович: «Хочеться подякувати усім героям, які у 1945- му році врятували Європу, захистили Україну й подарували нам мирне небо. Сьогодні дуже важко розуміти, коли доводиться загарбником називати нашого побратима – російського солдата. Але ми два братніх народи були, є і будемо дружніми доти, доки будемо розуміти силу людських стосунків».

    «Герої Великої вітчизняної війни допомогли нам зрозуміти хто ми є і для чого живемо на цьому світі, – зазначив у своєму привітальному слові керівник ПАТ «Іскра» Черненко Олексій Дмитрович, – я українець і хочу жити на українській землі, де пролили кров мої діди, землі, яка полита потом мого батька, на якій працює мій син».

    Звернувся до басівчан і начальник відділу прикордонної служби «Юнаківка» Михайлюк Юрій Олександрович, який не лише привітав жителів села зі святом, але й подякував голові Сумської районної ради Балицькому Володимиру Петровичу та голові Сумської районної державної адміністрації Гримайлу Віктору Івановичу за допомогу й підтримку прикордонного посту «Юнаківка». Від імені колективу ПП «Юнаківка» вручив подяки керівнику ПАТ «Іскра» Черненко Олексію Дмитровичута голові Басівської сільської ради Каптілову Івану Григоровичу.

    Після проведеної літургії настоятелем Святоказанського храму отцем Костянтином жителі Басівки та гості свята поклали квіти до меморіальної дошки.

    Зі сльозами на очах та серцями сповненими гордості за своїх героїв згадувала басівська громада роки страшної війни. Разом із старшою сестричкою прийшли на мітинг і діти із багатодітної родини Замулів (9 дітей). Найменші хлопчики ще, мабуть, не зовсім усвідомлюючи усю серйозність і величність свята, але гордо , з почуттям власної гідності під звуки українського гімну клали руку на серце. Саме у такі хвилини починаєш розуміти, що майбутнє України у надійних руках.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Майбутнє України в надійних руках