Слайди новин

  • Посилення ППО, зброя для воїнів та санкції проти РФ: Президент звернувся до країн – учасниць засідання Європейської ради

    Посилення ППО, зброя для воїнів та санкції проти РФ: Президент звернувся до країн – учасниць...

  • Лебединська міськрада виділила військовим кошти для закупівлі безпілотників та РЕБ

    Лебединська міськрада виділила військовим кошти для закупівлі безпілотників та РЕБ

  • Полеглому меру Лебедина Олександру Бакликову присвоять звання «Почесний громадянин Сумського району»

    Полеглому меру Лебедина Олександру Бакликову присвоять звання «Почесний громадянин Сумського району»

У вівторок, 20 лютого, у фойе Сумської районної ради відбулись заходи із вшанування загиблих на Майдані під час подій 2014 року. Віддати шану пам`яті Героїв на мітинг-реквієм зібрались всі працівники Сумської районної ради і Сумської районної державної адміністрації, а також жителі району.

Саме в ці дні, чотири роки тому, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня, 21 лютого 2014 року, офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього ж дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею».

Сумний список Небесної Сотні відкрився 22 січня 2014 року, коли від вогнепальних поранень під час сутичок у центрі столиці загинули активісти Майдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. Того ж дня в лісі під Києвом було знайдено тіло зі слідами тортур активіста Юрія Вербицького. До 18 лютого 2014 року вже налічувалось 9 загиблих. З 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого – ще 20.

Герої Небесної Сотні віддали своє життя за щасливе майбутнє кожного українця. Вони боролись за те, щоб кожен новий день для нашого народу був сповнений свободи, надії і світла.

- Велика шана і світла пам`ять кожному, хто ціною власного життя відстоював право на демократію і свободу України, хто не побоявся і висловив свою позицію, а також позицію інших українців: проєвропейський вибір, сучасна міцна держава і краще життя для кожного, не дивлячись на протилежну позицію тогочасної злочинної влади, - зазначив заступник голови Сумської районної ради Анатолій САЛОГУБ.- Ми, в свою чергу, повинні жити так, щоб кожного дня своєю поведінкою, своїми діями і вчинками робити крок до мети, яку написали, на превеликий жаль, своєю кров`ю чотири роки тому більше сотні найсильніших і найвірніших синів та дочок України.

Ви тут: Головна сторінка Вічний обов`язок кожного Українця - Пам`ять про героїів небесної сотні