Слайди новин

  • Лебединська міськрада виділила військовим кошти для закупівлі безпілотників та РЕБ

    Лебединська міськрада виділила військовим кошти для закупівлі безпілотників та РЕБ

  • Полеглому меру Лебедина Олександру Бакликову присвоять звання «Почесний громадянин Сумського району»

    Полеглому меру Лебедина Олександру Бакликову присвоять звання «Почесний громадянин Сумського району»

  • Керівники громад Сумського району взяли участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського

    Керівники громад Сумського району взяли участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад...

Перший тиждень зими ознаменувався святкуванням досить великої кількості важливих дат і подій, як для України, так і для всього світу, серед яких: Міжнародний день волонтера, День працівників статистики в Україні, День Збройних Сил України.

У четвер, 7 грудня, у Сумській обласній філармонії відбулись урочистості до ще одного історично важливого дня - Дня місцевого самоврядування. Саме цього дня в 1990 році Верховна Рада України ухвалила Закон " Про місцеве всамоврядування".

На урочистостях присутнє керівництво області і міста: заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Микола ПОДОПРИГОРА, керівник апарату Сумської ОДА Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ, перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій РІЧКАЛЬ, заступник голови Сумської обласної ради Тетяна ГОЛОВКО і заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА.

Захід розпочався із вручення Анатолієм РІЧКАЛЕМ, за вагомий особистий внесок, розвиток місцевого самоврядування, плідну працю, активну робочу позицією та з нагоди 25-річчя створення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Української асоціації районних та обласних рад», грамот керівникам районних рад, які є лідерами у Сумській області. Поміж нагороджених і голова Сумської районної ради Вадим АКПЄРОВ.

- Як добре, що в органах місцевого самоврядування відбувається омолодження кадрів, - зазначила пізніше у своєму виступі заступниця голови Сумської міської ради Ольга ВОЛОШИНА. - Саме молодь знає найкраще, що потрібно нашій країні зараз і на що потрібно орієнтуватись в майбутньому. Такі люди, як Вадим АКПЄРОВ та багато інших молодих людей, які вже зараз працюють на благо держави, повинні вирішувати долю районів, міст і загалом всієї України.

Голова Сумської районної ради також приєднався до привітань і від імені районних рад звернувся до присутніх з найщиріщими побажаннями.

- Сьогодні ви творці і гаранти демократії, - зазначив Вадим АКПЄРОВ. - Саме ви найкраще розумієте проблеми населення і знаєте як швидко та ефективно їх вирішувати. Місцеве самоврядування - надія і опора нашої країни. Я впевнений, що з Божою допомогою, ми вибудуємо міцну економічно сильну Україну.

На цьому відзначення кадрів Сумського району не закінчилось. Грамотою голови Сумської обласної ради за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок в розвиток району та з нагоди Дня місцевого самоврядування нагородили керівника виконавчого апарату Сумської районної ради Ірину БОЯРИНОВУ.

Крім вітань посадовців області музичні дарунки для присутніх пролунали від солістів та ансамблів Філармонії.

Також для тих хто відвідав свято діяла виставка обласного краєзнавчого музею та історико-культурного заповідника «Посулля» - «Сторінки історії місцевого самоврядування». Відвідувачам виставки представли понад сто експонатів.що висвітлюють розвиток і становлення місцевого самоврядування у кожному куточку Сумщини. Колекцію експонатів планують розширювати і надалі, а також закликали долучатись до цього міста, райони, села і селища Сумської області.

Ви тут: Головна сторінка Асоціація районниї та обласних рад відзначила керманича Сумського району