Слайди новин

  • Посилення ППО, зброя для воїнів та санкції проти РФ: Президент звернувся до країн – учасниць засідання Європейської ради

    Посилення ППО, зброя для воїнів та санкції проти РФ: Президент звернувся до країн – учасниць...

  • Лебединська міськрада виділила військовим кошти для закупівлі безпілотників та РЕБ

    Лебединська міськрада виділила військовим кошти для закупівлі безпілотників та РЕБ

  • Полеглому меру Лебедина Олександру Бакликову присвоять звання «Почесний громадянин Сумського району»

    Полеглому меру Лебедина Олександру Бакликову присвоять звання «Почесний громадянин Сумського району»

У п’ятницю, 15 вересня, відбулося пленарне засідання 15-тої сесії Сумської районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Вадим АКПЄРОВ. У залі були присутні 24 депутати з 34.

Перед початком пленарного засідання 6 учасників АТО, які родом із Сумського району отримали відзнаку Президента України «За участь в антитерористичній операції». Серед нагороджених Андрій КОРІНЧЕНКО, Роман ЛИХОБАБА, Андрій АНТОШЕНКО, Володимир ЗОЛОТАРЬОВ, Максим ОДІНЦОВ і Сергій САНЖАРЕВСЬКИЙ.

- Зараз наша країна переживає скрутні часи, але завдяки Вам, завдяки Вашій відвазі і стійкості, кожен з нас вірить у світле й щасливе майбутнє. Дякую Вам за те, що Ви захищали, а деякі й продовжують захищати нашу рідну землю, свої родини і, зокрема, кожного українця. Низький уклін Вам від усіх нас, - висловив слова вдячності присутнім воїнам АТО голова районної ради Вадим АКПЄРОВ.

На порядку денному сесії ряд змін до Програми економічного і соціального розвитку району на 2017 рік, Програми «Розвитку закладів охорони здоровя на 2017-2019 роки», Комплексної програми розвитку освіти району у 2016-2018 роки, «Районної програми з реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2017-2018 роки», Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2017 рік, Районної програми соціального захисту населення на 2017 рік та ін.. Затверджена Районна програма правової освіти населення Сумського району на 2017- 2020 роки.

Також, однією з важливих ініціатив, які були підтримані на засіданні повним присутнім депутатським складом - це внесення змін до Районної програми соціального захисту населення на 2017 рік і  виділення додаткової грошової допомоги з районного бюджету учасникам АТО з інвалідністю ( по 20 тисяч гривень чотирьом особам з ІІ та ІІ групою інвалідності і 30 тисяч гривень одній особі з І групою інвалідності).

- Звичайно, грошей, які були видані спочатку – дуже мало, адже цього на лікування не вистачає. Тому, я вважаю, що це не одноразова акція й надалі ми будемо по можливості підтримувати наших хлопців, - підсумував Вадим Вагіфович.

Ви тут: Головна сторінка П’ятнадцята сесія Сумської районної