Депутати звітують провикористання коштів для виконання депутатських повноважень

Депутат завжди у турботах

    Про своїх виборців постійно опікується Володимир Балицький. Свого часу депутат залучав бюджетні кошти на відновлення опалення в Садівському СБК. Газифікація Любачевого, залучення коштів на водогін. І таких добрих справ багато.

    - Нині ми звітуємо про депутатські кошти, і мені приємно сказати, що це була моя та нашої фракції ініціатива про їх виділення. Кошти і вкладені у справи, і дійшли до виборців. А це вже результат, - говорить Володимир Петрович.  - Свої депутатські 50 тисяч гривень плюс залучені 100 тисяч - кошти обласних депутатів - спрямував на придбання автомобіля швидкої допомоги для амбулаторії ЗПСМ с. Сад. Нині з головою райдержадміністрації працюємо над тендерними процедурами на придбання спеціалізованого транспорту. Турботи ще є, зокрема на часі – придбання театральних стільців для зали СБК.

 

 

«Мисливцям на лис»

    Понад 45 тис. грн.депутатських коштів направила Ірина Володимирівна Бояринова на підтримку вихованців Сумської районної станції юних техніків для участі у Чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації. Проходили змагання у Норвегії. Там сумським «мисливцям на лис» вдалося здобути 2 бронзові нагороди.

    «Нам потрібно не забувати про проблеми, з якими зіштовхуються юні спортсмени та допомагати їх вирішувати. Адже кому як не нам, дорослим, під силу допомогти юним даруванням підкорити нові вершини», - зауважує депутат.

    Решту депутатських коштів Ірина Володимирівна направила на лікування одного із жителів села Великої Чернеччини. 

 

 

«Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ» стаття 5 Конституції України

    - Ми боролися з курниками, перевізниками, чиновниками, байдужістю, небажанням щось змінювати і працювати, а ще закидали адміністрацію зверненнями і клопотаннями та вступали в дискусії на сесіях, аби захистити інтереси громади.  Основним моїм завданням  було і є достукатися до людей і дати їм зрозуміти, що все в наших руках! Бюджет – це гроші громади, і вона повинна цікавитися куди вони йдуть. Тобто якісно комунікувати з менеджером, якого взяла на роботу: головою села та людиною, яка її  представляє в радах (сільській, районній, обласній, верховній). Ми обираємо не царів, ми наймаємо на роботу керівників, а тому маємо вимагати якісної роботи, - Анна Валевська, с. Нижня Сироватка. 

    Гроші на виконання депутатських повноважень були спрямовані:

    - на придбання ліжечок для дитячого садочка «Золотий ключик». 30 синьо-жовтих ліжок вартістю 20100грн  –   ЗАВЕЗЕНІ;

    - на придбання ноутбука, проекційного екрану, проектора та маркерної дошки для школи на суму 23021 грн – ПРИДБАНО;

    - на лікування Сіробаби Альбіни Сергіївни – 6800 грн. 11-річна дівчинка потребувала операції на серці. Гроші ОТРИМАНІ. Зараз Альбіна проходить реабілітацію після операції.

 

 

Людмила Степанівна радить і допомагає

    Земляки, обираючи районного депутата, довірили свої інтереси авторитетній односельчанці - лікарці  Людмилі Степанівні Дорошкевич. Вона фахово опікується здоров’ям хотінської територіальної громади, і Людмилі Степанівні  вірять беззаперечно. Цей авторитет медик завойовувала з перших днів лікарської практики – це майже чотири десятиріччя. Тому й цілком виправдано, що у пріоритеті її депутатської діяльності – покращення надання медичних послуг землякам.

    Тож на виділені 50 тис. грн було вирішено зробити ремонт приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини селища Хотіні. Незважаючи на те, що сьогодні йде об’єднання територіальної громади, до закладу первинної медицини люди звертаються щодня, для них тут треба створити затишок і комфорт.

 

 

Допомога людям

    Цей рік у депутата Доценко Ніни Олександрівни розпочався та закінчився допомогою людям. Свої 50 тисяч депутатських коштів Ніна Олександрівна витратила на порятунок життя своїх виборців та покращення їх буденності.

    «По 5 тисяч грн направила на допомогу у лікуванні двом жителям  Великої Чернеччини та ще 15 тисяч гривень на матеріальної допомогу двом жителям цього ж населеного пункту. Майже 7 тисяч пішло на придбання бензинової коси та холодильника для амбулаторії у Чернеччині. Решту, майже 18 тисяч, витратили на ручну очистку шахтних колодязів для питної води», - розповідає про свою діяльність депутат Ніна Олександрівна.

 

 

 

Штрихи до портрета депутата

    «Що б там хто не говорив, а вирішення суспільних проблем залежить від людей: їх активності, небайдужості, бажання усвідомити значимість своєї діяльності. На часі українське село має демонструвати  бажання бути кращим, не уступати у розвитку соціальної сфери місту. А для цього його потрібно любити – не награно, не в мікрофон, а всією душею, всім серцем. Тоді село від тепла й турботи відродиться. І в нашій юнаківській громаді саме такої душі й  серця  районний депутат Анатолій Володимирович Захарченко», - розповідає Юнаківський сільський голова Григорій Скляров.

    Ще й до депутатства Анатолій Захарченко протягом багатьох років дбає про покращення соціально-економічного та культурного розвитку Юнаківки. Не стоїть осторонь проблем та допомагає їх розв’язати по соціальних об’єктах – СБК, дитсадку, з благоустрою території. От з депутатських коштів – 49995 тис.грн  –  замовили для ДНЗ «Малятко» два дитячих  ігрових майданчики, сертифікованих (!) – це  дуже важливо для безпеки життя дітей.

    Сільський голова, виконком, керівники дитсадка, школи і вся громада вітають свого районного депутата з Днем місцевого самоврядування і бажають здоров’я, щедрої ниви та успіхів у всіх починаннях.

 

 

«Депутатські кошти закінчилися швидко

    Тому далі допомагала сільчанам чим могла. Ставлення у мене до людей тепле, тому не можу спокійно сидіти, коли їм допомога потрібна», - розповідає про свою депутатську діяльність Ніна Василівна Зубко.

    50 тисяч жінка розділила між 2 селами. На 23 тис. грн придбала дитячий спортивно-ігровий комплекс, каруселі чьотирьохмістні, гойдалки: балансир та двомістні. Спорядження встановлять навесні, коли зійде сніг. Зараз його відправили зимувати до комори  села Капітанівки.

    Окрім майданчика, за депутатські кошти встановили 4 колодязні надбудови, по 2 конструкції у Кекиному та Капітанівці. На їх спорудження витратили 27 тис. грн.

 

 

 

Люди обирають  – значить довіряють

    Сергій Іванченко як аграрій, як районний депутат протягом кількох скликань переконливий своїми щоденними справами на розвиток інфраструктури громади, на благо своїх земляків. Кіндратівський сільський голова Микола Торяник говорить: «Люди довіряють свої інтереси вже роками Сергію Миколайовичу, бо ми всі знаємо його як людину, в якої слово не розходиться з ділом. Агрофірма «Лан», наш районний депутат та сільські жителі поєднують зусилля, дбаючи про розвиток території. Любов до села проявляється насамперед у піклуванні про благоустрій – разом впорядковуємо святі куточки серцю кожного – меморіал, кладовища, громадські місця. Сергій Миколайович завжди уважний, коли треба вирішити проблеми об’єктів соціальної сфери, до речі, він жодного засідання виконкому не пропустив. Я особисто і вся громада вдячні нашому районному депутатові, що він взяв на свої плечі піклування про спорт на селі. Наші футбольні команди «Метеор», ветеранів - відомі у районі».

    У спортивній шкільній залі все більше збираються сільчани, проводячи дозвілля. І щороку увага ремонту цього об’єкту. На депутатські кошти Сергія Іванченка (50 тис.грн) закупили матеріали для заміни підлоги шкільної спортзали.

 

І в малому селі проблем багато

    Анатолій Ігнатенко – людина молода, але громада йому довіряє. Анатолій Анатолійович уміє організувати людей на загальні справи, та й сам засукає рукава. Поновили рух маршрутки, вимостили та підсипали вибоїни на дорозі від центру і до Запасіки. Встановлювали капличку-кіот Корсунсько-Шпилівській Божій Матері, і тут депутат не залишився осторонь доброї справи.

    А завдяки депутатським 50 тис. грн приміщення Шпилівського НВК тепер з новими вікнами, дверима. Наразі депутат ініціює заміну електроопор, що в аварійному стані. Районний депутат крок за крок вирішує життєво важливі питання громади, виправдовуючи довіру земляків.

 

 

 

 

Його депутатські справи невичерпні

    Сергій Михайлович Карпенко постійно опікується життям громад у Степанівці, в Токарях, Головашівці, Кекиному, Капітанівці, він є співорганізатором Днів села.

    С.М.Карпенка вдруге обирають районним депутатом. Сергій Михайлович особливу увагу приділяє дітям, їх дозвіллю, зокрема спорту. Підтримує дві дорослі та дві дитячі футбольні команди «Хлібодар – 1», «Хлібодар – 2». Фінансує молодіжну команду зі Степанівки на час проведення зимових змагань. На його утриманні ветеранська футбольна команда «Хлібодар».

    Неодноразово докладав зусиль для організації допомоги захисникам України. Також позитивно вирішено два депутатських запити щодо харчування дітей, батьки яких нині в АТО.

    До депутатських додав ще й власних коштів, і в результаті: три телевізори в  Степанівську ЗОШ №1, два  - в  ЗОШ №2, три телевізори для Степанівських ДНЗ, кольоровий принтер для Степанівського СК. Для спорткомплексу – телевізор для занять аеробікою; на 1 Вересня усім степанівським першокласникам – шкільні набори; школі №1 – газонокосилку; ДНЗ «Орлятко» - нову підлогу. Допоміг депутат з дитячим майданчиком для с.Миколаївки, з відкриттям другого поштового відділення у Степанівці. Нині опікується майданчиком зі штучним покриттям.

 

 

Щедрий на добрі діла

    У Северинівці, Мар’ївці, Софіївці, Рогізному жителі добрим словом відгукуються про свого депутата Велієва Алі Курбан-огли. Уже друге скликання поспіль земляки довіряють захист своїх інтересів саме йому. До нього з яких лише питань не звертаються: чи світла немає, чи дорогу треба було в Софіївці підсипати, розчистити від порослі територію до кладовища. З порозумінням з усіма, він в усі справи вкладає і кошти, і зусилля, й душу. Побачив депутат: одній дитині на 1 Вересня ні в чому іти... Одягнув, взув, купив новенький ранець, ще й усе начиння шкільне.

    Тепер у Мар’ївці за його депутатські буде ціле дитяче «містечко» - для дозвілля малих та юних. Нових задумів багато, на них вистачить сил і щедрої душі депутата. 

 

 

 

Кожен по разу мітлою - і буде чисто

    Районні депутати з Верхньої Сироватки Сергій Демченко і Валерій Лютий активність громади розуміють так: менше балачок, а більше діла. Сергій Андрійович і Валерій Олександрович довели це спільними справами, зокрема спрямувавши депутатські кошти (100 тис. грн) на ремонт СБК. Крім цього, разом з місцевими депутатами підремонтували і приміщення Новоселицького ФП, та поновили вхід. Своїми силами зробили новий місток через рівчак від річки Стрілки до вулиці Вишневої. Підсипали дорогу на Озерній, облаштували колодязь. Також організували фахове обстеження двох проблемних водойм, щоб вирішити питання водного наповнення плес. Не розбратом, а спільними діями – саме так мають діяти в громаді.

 

 

«Працював не один, а з громадою

    та своїм помічником Григорієм Кіріченком. Разом замінили лінію електропередач протяжністю 2 км на вулицях Польовій та Шкільній у Кровному. Домовилися з місцевими орендарями про вилов риби для місцевих щосуботи. Відновили старий маршрут руху автобуса Суми-Кровне. Тепер він їздить знову через базар. Провели грейдерування Шкільної», - зазначає Олег Матвієвський. Кошти, депутат Олег Володимирович витратив на будівництво 2 зупинок громадського транспорту в селах - Руднівка та Кровне. Крім цього, на прохання жителів останнього села на вулицях - Садова та Першотравнева депутат викупив магазин, який не працював  майже 5 років. Зараз там йде ремонт. Відкриття заплановане напередодні нового року.

 

 

 

Організує. Підтримає

    З Яструбиного п’ятнадцятеро земляків стали на захист цілісної незалежної України, а місцеве самоврядування виступило лідером з підтримки своїх земляків.  Серед тих, хто пройшов буремний Схід, учитель фізвиховання Сергій Мірошниченко. І не могло бути по-іншому - наставник поруч зі своїми хлопцями. Коли повернувся додому, йому довірили захист  інтересів сільчани. Сьогодні у депутата першочергове – земля для АТОвців. І вже зроблені успішні кроки, за тісної співпраці з керівництвом ТОВ «Степ». Велику увагу ще й до депутатства приділяв попередніх 15 років розвитку футболу на селі, тож на сьогодні справою честі є вивести яструбинських футболістів у лідери. Крім футболу, широко залучити молодь до спорту, до здорового способу життя. Тому й з депутатських придбав комп’ютерну техніку і спортивний інвентар. До речі, цей ряд розширили й соціально відповідальні аграрії з ТОВ «Степ», які придбали шведські стінки. Хоча й немає спортивної зали, та Сергій Мірошниченко впевнений: місце для занять спортом молоді облаштують.  Україні потрібні спритні, сміливі, загартовані. Саме так і виховує патріотичну молодь депутат районної ради Сергій Мірошниченко.

 

 

Сергій Леонідович Неборачок

    50 тис.грн. спрямував на придбання дитячого майданчика у Степанівку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Краще – дітям!

    Дитячий ігровий майданчик для громади Миколаївської сільської ради придбала на свої депутатські кошти Олійник Лариса Василівна. Зараз майданчик уже куплений та чекає на своє встановлення. Зробити це планують уже до кінця цього року, аби з настанням теплих днів діти могли досхочу грати на свіжому повітрі.

    Сама депутат розповідає, хотіла, щоб кошти пішли на дітей, а ігровий майданчик – це найкраще рішення. 

 

 

 

 

 

Освітата культура

    стали головним об’єктом уваги депутата Юрія Петровича Пінчука. Саме на допомогу цим галузям він спрямував свої депутатські кошти.

    Майже 19 тис. грн. пішли на придбання меблів для класних кімнат, посуду в їдальню та принтера для Новосічанської школи. На Кровненську ЗОШ витратив депутат близько 6 тис.грн. За ці гроші купили посуд у їдальню та класну дошку. Придбання двох косилок, футбольних м’ячів та телевізора для Токарівської школи коштувало близько 12 тис.грн. Решта, 13 тис. грн, пішли на радіосистеми та ноутбука для Бездрицького навчального закладу.

    «Хотів допомогти школярам, щоб вони росли та розвивалися в нормальних умовах. Усі депутатські гроші, щобули, віддав дітям», - зазначає депутат Юрій Петрович.

 

 

На благо села

    «Справжня допомога – це не лише розпорядження депутатськими коштами, а й робота тоді, коли ці 50 тисяч уже закінчилися, а планів ще багато», - говорить про свою депутатську діяльність Пугач Віталій Миколайович.

    Виділені 50 тис. грн депутат розділив так: 11 тис. грн на покращення умов діяльності ФАПу у Битиці, 8250 грн для АЗПСМ с.Стецьківка, 15 тис. грн на лікування онкохворого, 15 тис. грн на придбання меблів для ДНЗ «Веселі зайчата».

    Окрім цього, депутат добився виділення з обласного бюджету близько 10 тис. грн на дороговартісне лікування онкохворого. Зміг звернути увагу на проблему Стецьківської ЗОШ. Навчальний заклад зараз переповнений та потребує капітального ремонту. Звертався Віталій Миколайович до голови РДА та ЗМІ. Розповідає,щогромаді села пообіцяли в наступному році виділити на реконструкцію навчального закладу близько 4,5 млн. грн. 

 

 

Салогуб Анатолій Миколайович

    Депутат районної ради спрямував: 38088 грн на придбання проектора, ноутбука та інтерактивної дошки і 11912,00 грн на поточний ремонт  Бездрицької ЗОШ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Боровся з бездоріжжям

    Ремонтом дороги цього року займався депутат районної ради Микола Миколайович Сахошко. Депутатські кошти чоловік направив на відновлення дорожнього покриття між населеними пунктами: Постольне та Лікарське.

    Переймався депутат і проблемами жителів своєї громади. Кожного разу приходив на сесії та брав активну участь в обговоренні наболілих питань. Як зазнає сам про свою роботу, хотів, щоб у ці складні для України часи, життя селян стало хоча б трішечки кращим.

 

 

 

 

З повагою до земляків

    Територіальна громада Кияницької сільської ради, сільський голова Анатолій Рибальченко висловлюють щиру подяку депутату Сумської районної ради Миколі Северину за його активну депутатську діяльність. Миколі Сергійовичу бажають достатку, душевного спокою, наснаги. Натхнення, життєвих перемог, успіхів у депутатській діяльності його виборці. 

    Як депутат районної ради Микола Сергійович поставив для себе завдання – побувати у кожному селі, а їх на території сільської ради аж дев’ять. Це  не лише щоб почути людей, але й  надати необхідну підтримку, допомогу, якої потребують жителі. На ремонт дороги до Корчаківки і Микола Северин перерахував депутатські кошти у сумі 50 тисяч гривень. Депутат також  допоміг у вирішенні  питання  підсипки доріг у  Храпівщині, Кияниці, Корчаківці, благоустрої кладовища у  Мар’їному, ліквідації стихійних звалищ твердих побутових відходів у Кияниці. Депутат районної ради завжди бере активну участь у проведенні культурно-масових  заходів на території громади.

    Микола Сергійович зарекомендував себе  принциповим, працьовитим, не цурається ніякої роботи, він уміє не лише керувати, але за потреби засукати рукава та працювати разом з громадою. За що не візьметься, вкладає сповна енергію та душу у будь-яку справу.

    Добрий сім’янин, чудовий та турботливий батько, Микола Сергійович один виховує доньку і є прикладом батькам як виховувати дитину так, щоб вона росла працьовитою та небайдужою до тих, хто живе поряд.

    Його добрі справи та привітне слово завжди  зігрівають душу земляків. Микола Северин бажає сільчанам добра, злагоди, достатку, тому односельці впевнені, це повернеться депутату сторицею.

 

Для малечі

    До Нового року у селіМогриціз’явиться новенький дитячий майданчик. Завдячувати цьому маленькі жителі села мають депутату Миколі Петровичу Солов’ю. Свої депутатські кошти він направив на закупку обладнання для майданчика. Тож тепер дітвора Могриці на новорічні свята зможе від душі побавитися на новеньких гойдалках та каруселях.

    За словами самого Миколи Петровича, дуже хотів догодити малечі, тому і купив майданчик. Тепер з радістю спостерігатиме, як дітвора гратиме на свіжому повітрі разом зі своїми батьками.

 

 

 

 

Усе для дітей

    Не лише сумлінний депутат, але й вчитель з багаторічним досвідом роботи. Жінка активно займається благоустроєм рідного села, піклується про школу, переймається питанням забруднення навколишнього середовища птахофермою, що на території Битицької сільської ради.

    «Важко у наш час зробити щось маючи обмежений бюджет. Тому часто доводиться звертатися за допомогою і до підприємців, і до жителів сіл. Добре, коли тобі допомагають робити гарні справи», - говорить депутат Лариса Андріївна Таран.

    Свої депутатські кошти вона використала на зміцнення матеріально-технічної бази школи. На 40 тисяч придбала 2 телевізори та 4 ноутбуки для Пушкарівської ЗОШ. На решту придбала комп’ютерну техніку для ФАПу у селі Битиця.

 

 

Бережімо село

    - Часто нарікаємо на стан доріг, на рівень послуг у сільській місцевості. А що робимо для покращення? – говорить депутат районної ради Ярослав Тарнаруцький. - Я переконаний, що тільки об’єднанням зусиль соціально відповідального бізнесу, влади, самого населення можна крок за кроком робити зміни на краще. Приміром, здійснюєш діяльність на території, будь добрий, створи робочі місця. Мабуть, настав час агровиробникам не лише піклуватися про врожаї, а й створювати переробні підприємства. От тоді з’являться робочі місця, а значить залишатиметься молодь у селі.

    Як депутат хочу знайти підтримку, щоб нарешті зробити ремонт нашого Будинку культури. З нинішніх депутатських коштів для роботи Терешківської бібліотеки було придбано оргтехніку. Основні ж кошти – це 47589 грн - спрямували на покращення  матеріально-технічного стану АЗПСМ с.Терешківки: замінили два вікна, троє дверей, придбали необхідні функціональні меблі та обладнання. Хоча невелике, але це вже покращення для сільчан.

 

 

Проблеми є і будуть

    По Новосуханівській територіальній громаді б’ють ті ж самі проблеми, що й по інших. Дороги... Тож депутат районної ради Олександр Тимохін спрямував свої депутатські кошти саме на ремонт автомобільної дороги С 191518 Новосуханівка – Червоний Кут. Крім цього, у Червоному Куті встановлено дві автомобільні зупинки. Для жителів цього населеного пункту це відчутна допомога.

    - Звичайно попереду ще всім разом потрібно розв’язати проблеми з утеплення школи, необхідно забезпечити місцеву футбольну команду формою, організовувати транспорт для змагань, - говорить Олександр Миколайович. - Поле діяльності широке і для соціально відповідальних інвесторів, і депутатів. З настанням зимової пори треба й очищати  дороги від снігу, щоб кожній людині можна було дістатися до життєво необхідних об’єктів. Кожен день висуває перед нами нові питання, тож маємо їх вирішувати.

 

 

«Про досягнення депутата повинні говорити справи

    Тому хвалитися не буду. Ми працюємо для людей. І чи добре нам це вдається, мають вирішувати вони самі».

    Так про свою діяльність звітує депутат райради Єгор Торгачов. Про добрі справи, які робив з власної ініціативи, воліє не вихвалятися. Натомість розповідає лише про  бюджетні кошти, які всі були виділені на придбання дитячого майданчика.

    Зараз ігровий комплекс вартістю майже 50 тисяч завезли у село та передали сільській раді. Навесні гойдалки, пісочниці та гірки встановлять на території школи Великовільмівської сільської ради.

    Як повідомив сам депутат, з проханням встановити ігровий майданчик звернулися місцеві жителі. Тому прийняли рішення усі гроші направити  на його придбання.

    Загалом, за територіальним виборчим округом №5, по якому обирався депутат, закріплені села: Великі Вільми, Великий Яр, Павлючки, Симонівка.

 

 

Майстерню перетворили на їдальню 

    Це зробили для школярів Басівки, завдячуючи депутатським коштам Валентини Фегер. На відновлення місця для харчування учнів вона витратила всі 50 тисяч.

    «До цього там була звичайна майстерня, а тепер це справжня їдальня. Дітям не потрібно  ходити взимку по холоду. Відремонтували її у січні 2016 року. Доки не було меблів, позносили туди зайві стільчики, парти з класів, накрили скатертинками і  так  обідали. Коли ж змогла депутат розпоряджатися своїми коштами вирішила витратити їх на придбання меблів», - розповідає депутат Валентина Вікторівна.  

    Для ЗОШ села Басівки закупили обідні столи, лави, шафи, виробничі столи. Зараз у басівській школі навчаються 90 учнів. 

 

 

На майбутнє громади

    Віталій Феденченко, коли йшов у депутати районної ради, поставив собі мету – працювати на згуртованість громади. І доводить це справами задля  земляків різного віку.

    Постійно депутат проводить зустрічі з виборцями, допомагаючи з розв’язанням різних  життєвих проблем. Віталій Вікторович переконаний: сьогодні треба підтримувати культуру, спорт на селі реальними справами і таким чином прищеплювати молоді здоровий спосіб життя.  Так підтримав в  організації  та проведенні в Токарях пітбайк міні-кросу, на якому виступили байкери з району та Сум. Профінансував він і нагородження призерів. І подібних справ немало.

    З депутатських коштів придбав для школярів Бездрицької школи  телевізор та ноутбук (12 тис.грн), спрямував на ремонт Токарівського СБК (30 тис.грн), на придбання посуду (5 тис.грн) для Новосічанської та (3 тис.грн) Токарівської шкіл.

 

 

Виховувати й навчати у гідних умовах

    Депутат районної ради Віктор Халайджі – людина, яка живе своїми учнями, колективом. Водночас Віктор Петрович переймається громадським життям. Жоден загально - сільський захід територіальної громади не залишив поза увагою директор Сульського НВК депутат районної ради. От і коли цьогоріч виділили кошти, то насамперед вирішив В.П.Халайджі продовжити зміцнювати матеріально-технічну базу навчального закладу. Своїх 50 тис. грн. депутатських виділив на реконструкцію топкової Сульського НВК.

 

 

 

 

 

До свята та для буднів

    «Свою діяльність впродовж усього року намагався спрямовувати на покращення життя громадян населених пунктів Підліснівської сільської ради, а особливо малечі», - так характеризує свою роботу депутат Віктор Олександрович Цвігун. 

    За 2016 рік, депутату разом з громадою вдалося позитивно вирішитипитання про надання допомоги для ремонту Підліснівського СБК, підсипати дороги в селах - Підліснівка, Олександрівка, Червоний Кут. Придбали новорічну ялинку для Підліснівської школи та допомогти в організації культурно-масових заходів у селі Підліснівці.

    Проте, найбільше Віктора Олександровича хвилював добробут підростаючого покоління. Саме тому, за проханням батьків вихованців та працівників Підліснівського ДНЗ «Малятко», у закладі замінили вікна. З районного бюджету виділили на це майже 50 тис. гривень.

 

 

Наша Світлана

    У Старому Селі (Червоному) саме так говорять про односельчанку Світлану Шапошник. В усі часи, за всіх сільських очільників, ця енергійна жінка переймається сама  життям рідного села, його проблемами,  ще й орієнтує на це інших. Не раз про неї кажуть, мов і нащо їй, жінці з бізнесу, чиє життя у суцільному  цейтноті, так віддаватися загальносільським проблемам. Та Світлана по-іншому не вміє,  бо звикла жити за сільськими моральними устоями. Громадське життя – це часточка її єства.

    Активно та аргументовано  стоїть депутат на захист інтересів громади, своїх виборців, при цьому відкриє двері будь-якого кабінету. Для Світлани Володимирівни нема другорядних питань. Лише зареєтрованих було18 звернень. Захворів хто у селі – відгукнеться сама та організує небайдужих. Червоносільський хор, «Берегині», газовий котел для амбулаторії, ремонт у дитсадку, підсипка доріг – не перелічити всього, до чого доклала зусиль, енергії депутат. Залучені були й кошти обласних депутатів Катерини Приходько, Олександра Теліженка. Виділяли кошти і з районного бюджету.  Свої депутатські розподілила Світлана Шапошник на капремонт 4 групи ДНЗ «Казка» (20 тис. грн), ремонт топкової (5 тис. грн), на лікування Діані Лаврик (5 тис.грн), на придбання транспортної зупинки (20 тис. грн).  

    Депутат завжди переконлива у своїх діях – «зверху» не прийдуть і не облаштують життя у твоєму селі. 

 

 

Зуби будуть!

    Депутат Сумської районної ради Швець Ніна Панасівна цього року свої 50 тис. грн. вклала на придбання стоматологічної установки в Біловодську АЗПСМ.

    Окрім цього, Ніна Панасівна неодноразово виручала жителів сіл у зимовий період – чистили дороги від сніжного покриву. Приходили до неї селяни і з наболілими питаннями – оренди земельних паїв. Їх жінка консультувала та радила, що робити у тій чи іншій ситуації. Про свою роботу говорить просто: намагалася допомогти чим могла і зупинятися на цьому не збирається.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Депутати звітують провикористання коштів для виконання депутатських повноважень