Депутати Сумської районної ради 23 вересня 2016 року на восьмій сесії сьомого скликання одноголосно прийняли звернення до голови обласної ради Салатенка Семена Павловича

Шановний Семене Павловичу!

    Відповідно до рішення восьмої сесії Сумської районної ради сьомого скликання  від 23.09.2016 р., що було підтримано одноголосно, звертаємося до Вас, як до голови Сумської обласної ради з вимогою виконати свої посадові обов’язки, а саме – якнайшвидше скликати сесію обласної ради. Вважаємо, що зволікання зі скликанням сесії є порушенням прав жителів наших громад,а також це ставить під загрозу проведення реформ та гальмує бюджетні процеси.

    Звертаємо Вашу увагу на те, що зараз є гостра необхідність прийняти ряд рішень по вирішенню нагальних соціально-економічних проблем Сумського району.

    Особливо гостре питання – це внесення змін до перспективного плану формування об’єднаних територіальних громад. Адже, щоб наші громади отримали відповідний статус, необхідно перш за все рішення обласної ради. Не прийняття відповідних рішень ставить під загрозу все, що було зроблено  у Сумському районі на шляху до об’єднання територіальних громад.

    Зазначимо, що наш район – лідер по кількості новостворених об’єднаних територіальних громад. На теперішній час ми маємо 4 громади: Бездрицька сільська, Миколаївська сільська, Нижньосироватська сільська та Хотінська селищна об’єднані територіальні громади.

    На підтримку об’єднаних територіальних громад Сумського району планується виділити з обласного бюджету у 2016 році розрахунково 2155 тис. гривень. А саме: Нижньосироватській сільській об’єднаній територіальній громаді – 685 тис. гривень, Бездрицькій сільській об’єднаній територіальній громаді – 460 тис. гривень, Миколаївській сільській об’єднаній територіальній громаді – 441 тис. гривень та Хотінській селищній об’єднаній територіальній громаді – 569 тис. гривень.

    Ми переконані, що в сьогоднішній нелегкий час необхідно консолідувати наші зусилля і разом робити все можливе аби максимально ефективно використати всі можливості і повноваження для розвитку і безпеки регіону. Жодні політичні ігри не варті того, аби ставити під загрозу благополуччя нашої громади.

    Звертаємо Вашу увагу на те, що в умовах військової агресії, яка була застосована проти нашої країни, дестабілізація внутрішніх процесів та підрив реформ є не що інше як прояв сепаратизму.

    Закликаємо Вас якнайшвидше скликати сесію обласної ради та припинити дестабілізаційні процеси. Упевнені, що Ви неабияк переймаєтесь благополуччям народу України, адже особисто захищали його в зоні проведення АТО. Сподіваємося на Вашу компетентність і патріотизм!

 

З повагою

Голова Сумської районної ради                                                                                              Вадим Акпєров

 

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Депутати Сумської районної ради 23 вересня 2016 року на восьмій сесії сьомого скликання одноголосно прийняли звернення до голови обласної ради Салатенка Семена Павловича