На Раді по культурному будівництву оцінювали здобутки за 2015 рік

    Голова Сумської районної ради Вадим Акпєров, 16 лютого, прийняв участь у засіданні Ради по культурному будівництву при відділі культури Сумської районної державної адміністрації.

    Відкрив нараду начальник відділу культури Юрій Холодьон, прозвітувавши про роботу культурної  галузі району за минулий рік. В 2015 році в Сумському районі збережена та збільшена існуюча мережа закладів культури. Згідно рішення Постольненскої сільської ради від 21.10.2015 створено з 1 листопада 2015 року Лікарський СК. І тепер в районі: 48 клубних закладів; 48 бібліотечних заклади; 3 дитячих початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. Із званням «народний» функціонують 20 колективів, із званням «зразковий» - 1.

     У Сумському районі у рамках проведення обласного культурно-мистецького фестивалю «Тобі, єдина Україно, натхнення, творчість і любов!», присвяченого 25-й річниці  незалежності України було створено нові колективи, а саме:

    ансамбль сопілкарів та вокальний інструментальний ансамбль Пушкарівського СБК (керівник – Сергій Сальніков);

    ансамбль духових інструментів Степанівського СБК (керівник – Сергій Савченко).

    За 2015 рік було проведено 2945 культурно-мистецьких заходів з кількістю відвідувачів 113565 чоловік.

    Учасники аматорських колективів, учні та викладачі шкіл естетичного виховання району беруть активну участь в районних та обласних, Всеукраїнських фестивалях-конкурсах, культурно-мистецьких заходах різного рівня. Відділом культури Сумської районної державної адміністрації проведені щорічні 5 традиційних районних фестивалів-конкурсів.

    З теплими слова звернувся до присутніх голова Сумської районної державної адміністрації Геннадій Дорошенко.

    Голова Сумської районної ради Вадим Акпєров подякував самодіяльним митцям за піднесення патріотичного духу, розвиток самобутнього мистецтва, примноження традицій і звичаїв Сумського краю. Пообіцяв, що районна влада підтримуватиме й сприятиме розвитку культури району.

    Кращим з кращих професіоналів і аматорів культури району були презентовані грамоти та подяки. Грамотою голови районної ради за багаторічну плідну працю, професійність та значний внесок у розвиток бібліотечної справи нагороджена Людмила Нікітенко – завідувач Нижньосироватської сільської бібліотеки.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ На Раді по культурному будівництву оцінювали здобутки за 2015 рік