Сім’ї учасників АТО забезпечують твердим паливом

    На останньому пленарному засіданні сесії обласної ради депутати підтримали рішення про використання коштів обласного бюджету для забезпечення твердим паливом (дровами) сімей учасників антитерористичної операції. Відповідно до цього порядку твердим паливом забезпечуються особи, які виконують або виконували службові обов'язки у зоні проведення АТО, а під час виконання ними зазначених обов'язків - їх сім’ї та члени сімей осіб, які загинули внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час участі в АТО.

    Раніше обласні парламентарі вже проголосували за виділення у 2015 році із обласного бюджету на закупівлю дров 900 тисяч грн. з розрахунку 5 кубометрів твердого палива на сім'ю. Таких сімей на той момент було 600. Нині їх кількість збільшилася до 836. Тож вирішили додати ще 560 тисяч гривень.

    Забезпечення твердим паливом (дровами) пільгової категорії сімей здійснюється один раз на рік в обсягах 5 кубічних метрів твердолистяних або6 кубічних метрів шпилькових та м’яко листяних порід.

    Для отримання твердого палива сім'ям учасників АТО сільські,селищні ради повинні податисписки пільгових категорійсімей, які проживають навідповідній території та пакетнаданих ними документів.

    Для цього особа або уповноважений член пільгової категоріїсім’ї подає заяву довільної формиіз зазначенням письмової згоди наобробку персональних даних. Дозаяви додаються: копія паспорта заявника: довідка про те, щожитлове приміщення забезпечується опаленням із застосуванням твердого палива: копіядовідки про присвоєння ідентифікаційного номера заявника:копія документа компетентного органу, що засвідчує участьособи в АТО: довідка про складсім’ї.

    Відшкодування витрат (у межах 1750 гривень вартостітвердого палива (дров) з урахуванням доставки) здійснюєтьсяза рахунок субвенції з обласногобюджету місцевим бюджетамуправліннями соціального захисту населення районних державних адміністрацій, міських радпостачальнику на підставі договору постачання.

    У Сумському районі вже 46 сімей учасників АТО забезпечені твердим паливом.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Сім’ї учасників АТО забезпечують твердим паливом