Спортсмени змагалися з бігу та ходьби заради пам’яті Володимира Синявіна

    Легкоатлетичний крос та спортивна ходьба присвячені пам’яті Заслуженого тренера України, Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Володимира Синявіна.

    16 травня у с.Саді  відбулися змагання відкритої особистої першості Сумської обласної організації ВФСТ „Колос”.  Учасників змагань привітав голова районної ради Володимир Балицький, побажавши віри в свої сили і перемог. Різні покоління легкоатлетів привітали Дмитро Лантушенко, начальник управління у справах молоді та спорту ОДА, Садівський сільський голова Надія Масалітіна. Відзначимо, що нині вихованці великого тренера Володимира Синявіна уже самі вболівали як тренери за вихованців. Олексій Шелест, Людмила Шелест, Наталія Шинкаренко та інші. Від великого спортсмена і тренера Володимира Синявіна їм передалося чудове вміння прищеплювати юні любов до фізкультури і спорту, відкриття особистостей. Крос, спортивна ходьба види спорту особливі – рух, рух, рух… І Володимир Максимович Синявін умів розширяти спортивні горизонти, цю традицію успішно продовжує дружина майстре спорту міжнародного класу Раїса Федорівна Синявіна, донька Наталія Шинкаренко, заступник директор КЗ ДЮСШ «Колос». років а найстаршому понад 70. Розпочали змагання наймолодші учасники змагань, дівчатка та хлопчики 2006-2007 років народження в спортивній ходьбі на дистанції 1000 метрів. Найшвидші на цій дистанції були   Шовкун Дарина  та Шевченко Вадим вихованці МСМК Мірошниченко Олени, яка є вихованкою В.Синявіна  (ОДЮСШ). За ними вийшли на старт юні спортсмени 2004-2005 років народження, 2002-2003 р. н. та 2001-2000 р.н. чемпіонами стали Ткач Аліна (О ДЮСШ ), Шелест Єгор (КЗ СР ДЮСШ), Литовка Єлизавета (ОДЮСШ) Гончаренко Ігор ( КЗ СР ДЮСШ), а дистанції 3000 метрів  святкували перемогу Чернуха Ірина вихованка ЗТУ Р.Синявіної (КЗ СР ДЮСШ) та Кравченко Антон, вихованець подружжя МСМК Шелест О.П., Шелест Л.Г. А наймолодшими учасниками змагань стали юні бігуни – Герасименко Анна (М.ДЮСШ „Колос”) та Кочерга Віктор, до речі  син вихованки ЗТУ Синявіна В.М. - Левченко Вікторія. Всі призери та переможці змагань були нагороджені грамотами та медалями Сумської обласної організації СОО ВФСТ „Колос” та цінними подарунками від НОК Сумщини і Сумської районної ради.

    Приємно було бачити на біговій доріжці ветеранів: майстра міжнародного класу Тетяну Василівну Кривохижу (школа Голубничого), Володимира Григоровича Бесареба – вчитель фізкультури з Терешківки. Дипломи, медалі, кубки їх дуже багато за спортивне життя в Володимира Григоровича, а основне його досягнення – це коли поруч з ним на біговій доріжці його вихованці.

    Ім’я Володимира Максимовича Синявіна – слава для спорту району, області, України. Тому уже чотири  роки поспіль спортсмени змагаються з бігу, з ходьби заради пам’яті Володимира Синявіна.

 

За матеріалами газети «Вперед»

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Спортсмени змагалися з бігу та ходьби заради пам’яті Володимира Синявіна