У с. Фурси відбувся семінар щодо добровільного об’єднання громад

    20 березня  голова Сумської районної ради Володимир Балицький, начальник відділу з питань організаційного, юридичного та кадрового забезпечення діяльності виконавчого апарату районної ради Микола Охріменко, голова регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських, селищних рад у Сумській області, Садівський сільський голова Надія Масалітіна, голова Северинівської сільської ради Віра Северин взяли участь у семінарі – нараді на тему «Про добровільне об’єднання громад. Обговорення проблем, шляхів та засад». Семінар відбувся у с.Фурси Білоцерківського району Київської області. Гостинно вітав учасників наради Микола Фурсенко – Фурсівський сільський голова, голова Всеукраїнської асоціації сільських, селищних рад.  

    Учасники семінару – наради мали можливість обговорити не лише зміни до законодавства України щодо добровільного об’єднання громад, децентралізацію влади, основні кроки та шляхи об’єднання територіальних громад, бюджетну, податкову, соціальну, економічні складові процесу добровільного об’єднання громад, але й ознайомитися із напрацюваннями Фурсівської територіальної громади у цій сфері.

    Микола Фурсенко своїм пріоритетним напрямком роботи визначає розвиток сільської інфраструктури, він вважає, що село повинно розвиватися в економічному, соціальному та екологічному напрямках, якщо ж порушиться цей баланс, то нічого не залишиться нащадкам. Учасники семінару відвідали будинок культури, ознайомилися із основними напрямками позакласної роботи місцевої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, побували на стадіоні.

    Учасники зібрання погодилися, що основним завданням реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіальних змін в цілому буде наближення послуг до людей, забезпечення їх потреб та інтересів. Тому до цієї проблеми потрібно підходити не формально, а враховувати економічні, соціальні, природні, ландшафтні, історичні та культурні особливості кожноїтериторіальної громади.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ У с. Фурси відбувся семінар щодо добровільного об’єднання громад