Хлопцям допомога потрібна була як ковток свіжої води

    Із зони АТО  тільки – но повернувся керівник  Ради агропромислових формувань Сумського району С.О. Карпенко. Як відомо уже більш, ніж півроку  територіальна громада нашого  району організовує серйозну допомогу на підтримку земляків. Аграріями і всією громадою постійно збираються кошти  на придбання найнеобхіднішого воякам, які  знаходяться у гарячих точках .Сходу. На це,  зокрема націлювали  на нараді  з головами місцевих громад  22 вересня 2014 року голова районної ради Володимир Бальцький та голова райдержадміністрації Віктор Гримайло.

    - Це друга  наша поїздка  у зону бойових дій, - розповів Сергій Михайлович. Відвезли ми до нещодавно сформованого батальйону, який перебуває у Луганській області, 2.5 тонни різноманітних харчів, які зібрані за ініціативи голови Кекинської сільської ради  Санжаревського Б.І. мешканцями Кекиного  та Капітанівки. Також дякуючи  представникам Сумського майдану, зокрема сумчанину – волонтеру Олександру Величко, ми відвезли близько 200 кілограмів теплого одягу разом з тим, що придбали на кошти нашого фонду. Теплі куртки ,термобілизна, утеплені берці , шапки, рукавиці - все  стало в нагоді  воякам.  Адже живуть вони у приміщенні неопалюваної школи, сплять, хоча й на матрацах,. але на підлозі. Кожна тепла річ на вагу золота.

    Дуже раділи хлопці і двом рулонам захисної плівки- будуть  утеплювати  вікна у школі, і засобам гігієни, і бензопилам – будують  воїни другу лінію оборони.

    Поїхали саме до цього батальйону, бо там  служить близько ста осіб з Сумського району. Зокрема, мешканець Кекинської сільради Родіон Кушаєв.

    Раніше ми його забезпечили  теплим костюмом, коли служив у 27 - му реактивному полку, тепер відгукнулися на його прохання привезти допомогу йому і його побратимам  із новоствореного батальйону, до якого нещодавно перевели і Родіона.

    Ввесь час, доки ми перебували у хлопців, було чути вибухи. За кілька кілометрів від місця, у якому перебувають наші військові, знаходиться сумнозвісне Щастя, яке терористи не залишають у спокої.

    Подарували воякам  не лише продукти і речі.  Кекинські школярі  передали  малюнки, які зігріватимуть вояків під холодним луганським небом.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Хлопцям допомога потрібна була як ковток свіжої води