ГЕРОЮ УКРАЇНИ Шаповаленко Павлині Михайлівні 65 років

    Голова Сумської районної ради Володимир Балицький та голова Сумської районної державної адміністрації Віктор Гримайло привітали Героя України Павлину Михайлівну Шаповаленко із 65-річчям.

    Народилася Павлина Михайлівна 11 вересня 1949 року у селі Ванігово Закарпатської області. Після закінчення середньої школи працювала дояркою в радгоспі "Заповіт Ілліча".

    У 1969 році переїхала у село Великі Вільми Сумського району Сумської області, де працювала оператором машинного доїння на молочно-товарній фермі колгоспу "Перше травня" (нині – сільськогосподарський виробничий кооператив "Агрофірма "Перше травня"). Вона однією з перших в області підкорила 5-тисячний, а згодом і 6-тисячний рубежі з річних надоїв молока від корови. А з часом з'явилася і школа Павлини Шаповаленко, до якої по науку почали їздити тваринники не тільки із сусідніх районів, а й інших областей. У 2000 році надоїла 184168 кг молока, від однієї корови по 6572 кг. За роки своєї праці оператором машинного доїння надоїла близько 3600 т молока – це цілий залізничний потяг із 60 цистерн.

    Указом Президента України Леоніда Кучми № 1075/2001 від 13 листопада 2001 року за багаторічну самовіддану працю в сільському господарстві, досягнення найвищих у регіоні показників з надоїв молока оператору машинного доїння сільськогосподарського виробничого кооперативу "Агрофірма "Перше травня" Сумської області Павлині Михайлівні Шаповаленко присвоєно звання Герой України з врученням ордена Держави.

    Тричі обиралася депутатом обласної ради.

    Нагороджена орденом Леніна (1976), орденом Трудового Червоного Прапора (1973)

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ ГЕРОЮ УКРАЇНИ Шаповаленко Павлині Михайлівні 65 років