Відбувся семінар для сільських, селищних голів Сумського району

   Степанівка радо вітала учасників районного інформаційного семінару.

Знайомство із соціальною сферою селища

    27 серпня 2014 року у селищі Степанівка відбувся семінар для сільських, селищних голів Сумського району на тему: «Про роботу виконавчих органів місцевого самоврядування по реалізації повноважень у сфері житлово-комунального господарства та благоустрою населених пунктів».

    Участь у семінарі взяли Володимир Балицький – голова Сумської районної ради, Микола Соловей – заступник голови Сумської районної ради, Віктор Гримайло – голова Сумської районної державної адміністрації, Катерина Самсонова – начальник відділу житлово - комунального господарства та будівництва районної державної адміністрації та працівники апарату Сумської районної ради.

    Радо вітала учасників семінару Степанівський селищний голова Галина Макушенко , який ознайомила присутніх з роботою та підготовкою до осінньо-зимового періоду підприємств, установ і організацій соціальної сфери розташованих на території Степанівської селищної ради.

    Розпочався семінар знайомством із благоустроєм вул. ім.Крупської, на якій зусиллями ФОП Гришаков та жителів вулиці збудували тенісний майданчик, на якому взимку облаштовується ковзанка. На майданчику не зважаючи на дощ, знаходилася велика кількість дітей.

    Продовжилося знайомство із Степанівкою на урочистому відкритті амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка раніше слугувала для населення як ФАП. Цього святкового дня головний лікар КЗ СРЦ ПМСД Світлана Метенко подарувала амбулаторії новенький кардіограф.

    Далі учасникам семінару були продемонстровані ефективні заходи по економії енергоресурсів з утеплення приміщень садибного типу на прикладі садиби жителя селища Миколи Пушила.

    Продовжилася програма семінару оглядом котелень Спортивного комплексу й ЗОШ № 2. Ці дві будівлі опалюються  альтернативним паливом, а саме дровами.

Вітає Степанівська ЗОШ №2

Пленарна частина

    Пленарна частина семінару була дуже інформативною й змістовною. Про основні завдання органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та заходи щодо забезпечення надійного функціонування об’єктів теплопостачання соціальної сфери та населення в умовах жорсткої економії енергетичних ресурсів в опалювальний сезон 2014-2015 років присутнім розповіла Катерина Самсонова – начальник відділу житлово- комунального господарства та будівництва районної державної адміністрації.

    Про роботу виконавчого комітету Степанівської селищної ради по забезпеченню стабільного теплопостачання для населення та об'єктів соціальної сфери в осінньо-зимовий період 2014-2015 років, заходи по благоустрою та наданню необхідного рівня та якості послуг населенню інформувала Галина Макушенко. Варто зазначити, що цього року три садочки й будинок культури Степанівської селищної ради, у цілях економії природного газу на 30%, переведені на альтернативне паливо.

    Про основні шляхи скорочення енерговитрат та забезпечення надійного теплопостачання об’єктів соціальної сфери розповів учасникам семінару Сергій Лисенко  – директор товариства «Райтепломережа».

    Іван Гончаренко – директор ПП «Азимут» та Борис  Коган – генеральний директор ООО «Енегроконсалтинг ХХІ», радник голови обласної державної адміністрації ознайомили голів сільських, селищних рад з основними типами теплового обладнання для використання альтернативних видів палива.

    На основних видах альтернативного палива акцентували у своїх виступах Микола Сорокаліт – директор державного підприємства «Сумилісгосп», Олександр Зорін –директор Сумського дочірнього агролісгосподарського підприємства «Сумиагролісгосп» та Сергій Коваленко – директор комунального підприємства Сумської обласної ради «Паливокомуненерго».

    З основними способами утеплення приміщень ознайомив присутніх Микола Соловей.

    Дуже приємно, що учасники семінару отримали від кожного виступаючого інформативний матеріал, який стане в пригоді у підготовці до опалювального сезону 2014\2015 р.р.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Відбувся семінар для сільських, селищних голів Сумського району