Пенсійний фонд України в Сумському районі інформує.

Інформація про основні напрямки роботи управління Пенсійного фонду України в Сумському районі в січні-червні 2014 року

    За І півріччя 2014 року управлінням план надходження власних доходів виконано на122,3,%, залучено до бюджету ПФУ 665,5 тис. грн.

    Заборгованість зісплати внесків, пені, фінансових санкцій та відшкодування пільгових пенсій обліковується станом на 01.07.2014 року в сумі 169,1 тис. грн. Борги стовідсотково охоплено заходами примусового стягнення.

    Вживаються конкретні заходи фіскального впливу стосовно правопорушників, зокрема: прийнято 51 рішення про застосування штрафних санкцій на 3,0 тис. грн.; з метою стягнення заборгованості до Сумського окружного адміністративного суду подано 13 позовів на 58,3 тис. грн.; на виконанні в державній виконавчій службі перебуває320 виконавчих документів на 544,6 тис. грн.

    Від заходівпримусового стягнення, здійснених відділом ДВС Сумського районного управління юстиції, до управління надійшло протягом І півріччя 2014 року 254,9 тис. грн.

    Робота комісіїрайдержадміністрації з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат дозволила залучити за І півріччя 2014 року до бюджету ПФУ 104,6 тис, грн.Районною робочою групою по легалізації тіньової зайнятості та заробітної плати, до складу якої входять працівники управління, було обстежено 79 суб’єктів господарювання, встановлено 16 порушень, легалізовано 15 робочих місць.

    Проводилося своєчасне і в повному обсязі фінансування виплат пенсій і грошової допомоги, здійснено перерахунки пенсій.

    На обліку в управлінні перебуває 17669 пенсіонерів. Середній розмір пенсії в районі станом на 01.07.2014 складав 1311,13 грн. і зріс заІпівріччя 2014 року на 21,38 грн. У січні-червні 2014 року призначено 396 нових пенсій, здійснено 403 перерахунки пенсій у зв'язку з доповненням страхового стажу та з більшогозаробітку, продовжено виплату 225 пенсії по втраті годувальника та по інвалідності, взято на облік 82 пенсійні справи, що прибули в управління з інших органів Фонду.

    Налагоджена система проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо законодавства з питань пенсійного забезпечення та пенсійної реформи, інформування мешканців району про діяльність управління, виконання ним своїх повноважень.

   Питання інформаційно-роз’яснювальної роботи передбачаються в піврічних планах роботи управління, щоквартальних планах відділів. Окремо плануються та затверджуються начальником управління графіки виїзних прийомів та зустрічей за місцем проживання громадян, проведення лекцій в навчальних закладах.

   Відвідувачі, які звертаються до управління, мають змогу ознайомитися з матеріалами, що розміщені на інформаційних стендах, про графіки особистого прийому громадян в Пенсійному фонді України, графіками прийому і режимами роботи “гарячих” телефонних ліній в головному управлінні Пенсійного фонду України в Сумській області та управлінні в районі. На інформаційних стендах висвітлюються, зокрема, питання пенсійного забезпечення, ходу пенсійної реформи та внесених змін до законодавства тощо. Також подається інформація Міністерства соціальної політики України, Державного ощадного банку, Приватбанку тощо.

    Особлива увага в інформаційно-роз’яснювальній роботі звертається на співпрацю з органами місцевого самоврядування. З районною радою, 3 селищними та 29 сільськими радами встановлено партнерські стосунки у практичному здійсненні закріплених за управлінням функцій і повноважень.

    Інформаційно-роз’яснювальна робота проводилася і під час особистого прийому громадян працівниками управління. Протягом січня-червня 2014 року ними було прийнято понад 4,4 тис. осіб, надано відповіді згідно чинного законодавства.

    З метою попередження виникнення конфліктних ситуацій, що породжують повторні звернення громадян, пошуків причин та шляхів виходу з них в управлінні створена комісія по розгляду повторних звернень громадян та затверджено положення про цю комісію. Щомісячно на службових нарадах при начальнику управління розглядається питання про стан виконання в управлінні Закону України “Про звернення громадян”, забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення.

    За січень-червень 2014 року було проведено 17 виїзних прийомів громадян та 70 зустрічей за місцем їх проживання, де отримали роз’яснення понад 1,8 тис. осіб. За телефонами «гарячої» лінії звернулося 49 осіб.

    Для підвищення рівня знань громадянами пенсійного законодавства управління здійснює необхідні організаційні заходи, спрямовані на насичення інформаційного простору відомчими виданнями Фонду. Із залученням до цієї роботи установ та підприємств району протягом січня-червня 2014 року газету «Пенсійний кур’єр» та журнал «Вісник Пенсійного фонду України» отримували понад 420 передплатників. Це сприяло зменшенню кількості звернень до управління саме з питань роз’яснення норм чинного пенсійного законодавства.

    Управлінням проводиться робота щодо пропаганди серед певних категорій громадян (учнівської молоді, домогосподарок, непрацюючих тощо) добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. За січень-червень 2014 року проведено 46 зустрічей з самозайнятим населенням, на яких були присутні 572 особи. Для старшокласників навчальних закладів району проведено 16 інформаційних заходів на тему «Твоя майбутня пенсія: нові можливості», під час яких 520 учнів мали можливість ознайомитись з основами пенсійного забезпечення в Україні та основними напрямками його реформування.

    Забезпечено оприлюднення в районній газеті та на веб-сайті органів влади району переліку підприємств, які мають заборгованість по платежах до бюджету Пенсійного фонду України.

    Крім того, інформація щодо підприємств-боржників систематично надавалася до Сумської районної державної адміністрації та прокуратури району для відповідного реагування. За січень-червень 2014 року в цілому було надано 20 таких інформацій.

    За період з 01.01.2014 по 30.06.2014 працівниками управління проведено 65 зустрічей в трудових колективах, на яких були присутні майже 1,6 тис. застрахованих осіб. Під час таких зустрічей наголошувалося на негативних наслідках несвоєчасної сплати внесків та виплати тіньової заробітної плати.

    У січні-червні 2014 року для керівників та головних бухгалтерів підприємств, установ, організацій району управлінням було організовано та проведено 8 семінарів з актуальних питань пенсійного забезпечення, складання звітності, порядку нарахування та сплати внесків тощо, на яких були присутні 114 осіб.

    Спеціалістами управління постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота, спрямована на залучення пенсіонерів до отримання ними пенсій через установи банків. Всього на 01.01.2008 через установи банків одержували пенсійні виплати 2100 громадян або 11,64 %від загальної кількості одержувачів пенсій, а станом на 01.07.2014 - відповідно 4369 або 25,06 %. Економія коштів, пов’язаних з доставкою пенсій, становить за січень-червень 2014 року - 566,82 тис. грн.

    Плідно співпрацює управління з редакцією районної газети «Вперед» (районне радіомовлення відсутнє). У січні-червні 2014 року на її сторінках подано 14 публікацій з різних питань пенсійного забезпечення, роботи управління тощо. На веб-сайті органів влади району та веб-сайті головного управління розміщено 71 матеріал.

    З метою підвищення рівня знань спеціалістів управління налагоджена система навчання в структурних підрозділах. У січні-червні 2014 року було проведено також 8 семінарів на рівні управління. На службових нарадах при начальнику управління щотижнево здійснюється огляд змін в чинному законодавстві.

 

Начальник управління                                                                        Т.В. Губарєва

 

Гавриленко 655-696

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Пенсійний фонд України в Сумському районі інформує.